Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znat će s novinarima

Bandić traži glasnogovornicu, plaća 13.000 kuna!

Milan Bandić
Foto: Pixsell
1/4
14.03.2014.
u 08:03

Zagrebački gradonačenik raspisao je javni natječaj za glasnogovornika, odnosno glasnogovornicu, iako je od Nove godine na snazi zabrana zapošljavanja. Govori se da je mjesto već osigurano za zamjenicu bivšega glasnogovornika Holdinga, Martinu Šušnjaru, magistru iz odnosa s javnošću

Gradonačelniku Milanu Bandiću, čini se, dosadilo je biti na tapeti novinarima. Naime, traži glasnogovornika/glasnogovornicu, a u utorak je za taj posao raspisan i javni natječaj iako je od 1. siječnja 2014. godine na snazi zabrana zapošljavanja u gradskoj upravi.

Druga u pet mandata

A kako doznajemo, to radno mjesto već je namijenjeno zamjenici bivšeg glasnogovornika Zagrebačkog holdinga Dušana Vire Martini Šušnjari (28, na slici dolje).

Iako je natječaj tek objavljen i na njega se mogu javiti svi kandidati koji ispunjavaju uvjete, čini se da je raspisan kako bi se zadovoljile zakonske obveze kojima lokalna uprava podliježe, jer će se napraviti samo transfer iz gradske megatvrtke u gradsku upravu.

Tako će uskoro bivša Holdingova zaposlenica postati gradonačelnikova desna ruka u odnosima s medijima, a ujedno će biti i Bandićeva druga glasnogovornica u pet mandata, odnosno 13 godina koliko je na čelu grada.

Diplomirana ekonomistica Martina Šušnjara magistrirala je iz područja odnosa s javnošću, a u Holdingu radi već pet godina. Njezin dolazak na radno mjesto koje je godinama prazno kratko je komentirala i prva gradonačelnikova glasnogovornica Iva Mia Erak (na slici dolje).

Foto: Boris Ščitar/Večernji list i Reuters/Pixsell

Foto: Boris Ščitar/Večernji list

– Želim joj puno sreće. Radila sam tamo dvije i pol godine i već sam dugo izvan toga, ta je priča za mene završena. Ne bih više o tome, to je bilo jako davno – kazala je kratko Iva Mia Erak.

Uvjet – dva jezika

Plaća koja je planirana za funkciju glasnogovornika gradonačelnika Milana Bandića je, prema izračunu i kolektivnom ugovoru zaposlenika grada, oko 13 tisuća kuna neto. Buduća gradonačelnikova osoba za medije morat će govoriti dva strana jezika, a ugovor će potpisati na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od tri mjeseca.

U opisu posla koje će obavljati priprema je konferencija za novinare, dogovori i pripreme intervjua za gradonačelnika i njegove suradnike, pripremanje priopćenja za javnost te razni drugi poslovi koje odrede gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika ili pročelnik Ureda gradonačelnika.

Komentara 53

KO
komentatorv2
09:49 14.03.2014.

Pa to i nije "zaposljavanje" zapravo to nas ekstra ne bu kostalo nis. Transfer iz holdinga u grad .

ST
stefj
10:59 14.03.2014.

Eh ti mediji. Senzacionalistički naslov s negativnom konotacijom, a ispod toga običan tekst, solidnan članak, bez ikakvih zaključaka i pokušaja utjecanja na mišljenje čitaoca. Takva bi trebala biti većina tekstova... No uvijek su to neki tekstovi o sporednim stvarima, a skrivaju se bitne informacije. Ekonomije skoro više i nema, tu i tamo koji šturi članak. Npr. zašto nigdje nema teksta o još jednom neuspjehu ove vlade - nitko nije dao ponudu za Petrokemiju. To nije bitno, a o tome ovisi preko 1000 radnih mjesta i to stvara dodatnu rupu u proračunu. Da ne zamaraju ljude s time?

Avatar comandante
comandante
08:47 14.03.2014.

Jedini uvjet je da nauci- "neka institucije rade svoj posao" i " Bandic obnasa drugu najvazniju funkciju u državi" pa "radim 24 sata 365 dana svoj 5 mandat, gradjani su izabrali" i slične baljezgarije koje trpimo 15 godina i još ćemo jer su drugi nažalost nesposobni da ga maknu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije