Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narodni auti

Bandić se vozi u Volkswagenovim modelima Touareg i Passat

Bandić u autu
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
08.11.2013.
u 09:32

Oko 60 vozila koja je nedavno uzeo na leasing Holding će dati na korištenje Gradu.

Zagrebački holding i Grad Zagreb uskoro bi trebali imati zajednički vozni park, čime planiraju uštedjeti oko tri milijuna kuna. Oko 60 vozila koja je nedavno uzeo na leasing, Holding će dati na korištenje Gradu. Istodobno, Grad, koji trenutačno koristi sedamdesetak automobila, leasing-kućama vraća dio voznog parka kojemu je istekao leasing.

Korištenje uz najavu

– Vraćamo svoja vozila, a uzimamo dio od Holdinga kako bismo imali zajednički dio voznog parka. Cilj nam je postići racionalizaciju troškova – kazao je Miro Laci, šef ureda gradonačelnika. Grad je vozni park počeo smanjivati 2010. godine kada je imao 220 automobila.

U tri je godine vozni park smanjen za dvije trećine, a troškovi su smanjeni upola, izračunao je Laco. Ušteda na održavanju automobila nije viša jer je u troškove uračunano i gorivo čija je cijena prethodnih godina rasla.

Pravo na 24-satni službeni automobil i vozača imaju članovi uprave Holdinga, voditelji podružnica, pročelnici ureda u gradskoj upravi, predsjednik i potpredsjednici Gradske skupštine te gradonačelnik. Ostali zaposlenici Holdinga i gradske uprave službene automobile, a uglavnom je riječ o Golfovima, mogu koristiti u službene svrhe uz prethodnu najavu.

Privatno vozi Golf

Inače, gradonačelnik Milan Bandić službeno koristi VW Passat R36 čija je salonska vrijednost oko 400 tisuća kuna te stotinjak tisuća kuna skuplji terenac VW Tuareg. S obzirom na njihovu starost od nekoliko godina, procijenjena vrijednost im je sada upola manja.

Zanimljivo je da je ranije gradonačelnik na službenom vozilu imao registarsku oznaku ZG-3105-GZ, odnosno datum Dana grada. Privatno, Bandić vozi Golf 2.0 GTD.     

Komentara 12

Avatar zagi zagi
zagi zagi
10:06 08.11.2013.

obratite pažnju na oznaku R36 s prednje strane, ;)) koje prodavanje magle ;)))

Avatar MK
MK
11:01 08.11.2013.

...Passat R36? ...Wow! ...bas me zanima ali 300 KS na Ilici ili Vukovarskoj onako pravo dolaze do izrazaja?

DT
dturina
11:53 08.11.2013.

Imajući u vidu financijsku snagu Zagreba u odnosu na ostatak države to je zapravo sasvim umjereno ponašanje. Problem nastaje kad svaki činovnik u državnoj firmi ili nekoj općini na periferiji ima vozni park kao Bandić. Osim toga Bandić ne kupuje iz državnog nego gradskog proračuna tako da nitko osim zagrepčana nema pravo glasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije