Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić pozvao bečkog kolegu Ludwiga u Zagreb

- Razgovarali smo o raznim temama kojima svakodnevno 365 dana u godini i 16 sati dnevno polažemo test naše uspješnosti u praksi boreći se za što bolju svakodnevicu svih građana, rekao je Bandić za Večernji list nakon sastanka.
02. prosinca 2019. u 22:34 5 komentara 340 prikaza
Milan Bandić u Beču
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/6

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak se prvi put službeno sastao u Beču s novim bečkim gradonačelnikom, socijaldemokratom Michaelom Ludwigom.

Zagreb Što čeka građane Zagrebački podstanari ostaju bez stanova zbog EU-birokrata?

- Razgovarali smo o raznim temama kojima svakodnevno 365 dana u godini i 16 sati dnevno polažemo test naše uspješnosti u praksi boreći se za što bolju svakodnevicu svih građana, rekao je Bandić za Večernji list nakon sastanka. Istakao je kako je bilo riječi o servisu građana, logistici, poduzetnicima, razvoju grada i gradskog prometa, ekologiji, gospodarenju otpadom, sigurnosti i drugim područjima.

Milan Bandić u Beču | Autor : Snježana Herek Foto: Snježana Herek

- Ono što je najvažnije je da smo nastavili kontinuitet naše dosadašnje dugogodišnje uspješne suradnje, koju smo imali s bivšim bečkim gradonačelnikom Michaelom Häuplom, a koju ćemo početkom lipnja slijedeće godine okruniti novim Sporazumom i nastavkom suradnje između Zagreba i Beča, dvaju partnerskih i prijateljskih gradova“, napomenuo je dodavši: - Pozvao sam mog bečkog kolegu Ludwiga sa suradnicima u posjet Zagrebu i ako se nećemo vidjeti prije, onda sigurno slijedeće godine kada će se u Zagrebu, koji će prvih šest mjeseci biti glavni grad Europske unije, održati susret gradonačelnika EU zemalja, u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe

- Veseli me da i gospodin Ludwig i ja imamo još mnogo toga za naučiti jedan od drugoga, konstatirao je Bandić. Istakao je kako je projekt zagrebački Advent također nastao prvotno učeći od Bečana.

Milan Bandić dao podršku Kolindi Grabar-Kitarović SURADNJA ZAGREBA I BEČA Sastanak Milana Bandića s bečkim kolegom

Bečki gradonačelnik Ludwig je rekao za Večernji list kako su odnosi gradova Beča i Zagreba "tradicionalno dobri“ i da ih povezuje "uspješno partnerstvo i prijateljstvo“.

-Potvrda tih odličnih odnosa je i Sporazum o suradnji dvaju gradova, koji ćemo slijedeće godine obnoviti. Upravo je u pripremnoj fazi, istakao je bečki gradonačelnik. Napomenuo je kako je Sporazum osnova za brojne projekte, a jedan od njih je bio i Adventski sajam, koji je zanimljiv brojnim domaćim i stranim turistima.

Milan Bandić u Beču | Autor : Snježana Herek Foto: Snježana Herek

- Zagreb ima prekrasan Adventski sajam, za koji je već nekoliko puta nagrađen. Beč ima čak 20 Adventskih i Božićnih sajmova, što je dobra prilika ne samo da jedni od drugih učimo nego i da odemo u posjet našem partnerskom gradu“, ustvrdio je Ludwig. Rekao je kako se već sada veseli posjetu Zagrebu i Hrvatskoj koja će slijedeće godine biti na kormilu Europske unije, zaželivši joj "svako dobro u toj zahtjevnoj zadaći“.

Uspješna i prijateljska suradnja Zagreba i Beča, koja mnogim europskim metropolama može poslužiti kao primjer, bila je tema i Bandićevog susreta s predsjednikom parlamenta Grada i Pokrajine Beč Ernstom Wollerom.

Milan Bandić dao podršku Kolindi Grabar-Kitarović IZNERVIRAN PITANJIMA O KUĆICAMA Bandić se obrušio na novinare: 'Više nikad nećete dobiti izjavu ako se ne naučite kulturi'

U poslijepodnevnim satima zagrebački gradonačelnik je posjetio Udrugu hrvatskih poduzetnika u Austriji, na čijem je čelu uspješni poduzetnik Niko Ilić, te obišao njihov prvi hrvatski Božićni sajam, otvoren u Beču prošli četvrtak. 

Nakon toga je izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem posjetilo hrvatsko Veleposlanstvo u Beču, gdje ih je primila veleposlanica dr. Vesna Cvjetković. 


 

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!