Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokad će djeca morati na Kajzericu?

Bandić obećao obnovu zgrade OŠ Odra već od idućeg tjedna, u školi sumnjičavi

09.04.2013., Osnovna skola Odra, Zagreb - Odrzan zbor gradjana na kojem su raspravljali o dogradnji OS Odra i izgradnji skolske sportske dvorane. Skup su posjetili politicari Milan Bandic, Rajko Ostojic i Davor Bernardic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
30.04.2015.
u 14:00

Iz Grada su poručili da je riješeno pitanje vlasništva za dvije trećine parcele, odnosno, vodi se još samo jedan spor

Iako je tristotinjak učenika u prosincu iseljeno iz OŠ Odra zbog najavljene obnove zgrade, radovi još nisu započeli! I dok djeca, roditelji, učitelji i ravnatelj gube strpljenje zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji radove koče već mjesecima, gradonačelnik Milan Badnić jučer ih je iznenadio izjavom da obnova škole počinje - idući tjedan!

–U to ne vjerujem jer već dugo čekamo i jako sam skeptičan. Roditelji su ljutiti jer u cijeloj priči najviše pate djeca koja svaki dan gube vrijeme na putovanje do škole na Kajzerici zbog čega su mnogi morali odustati od izvanškolskih aktivnosti– poručio je Zvonimir Bulić, predsjednik Vijeća roditelja čija je kći Lana jedna od učenica koja svaki dan putuje više od sat vremena.

– Teško je dugo se voziti, ali već sam navikla – rekla je prvašica kojoj jako nedostaje stara škola.

Na Kajzerici osnovnoškolce učiteljice i učitelji svaki dan dočekuju kad autobusom dolaze na nastavu, te ih na kraju školskoga dana ponovno prate na stanicu. Većina se već pomirila s vožnjom, svatko ima svoje mjesto u autobusu, ali i dalje im se mrsko vezati, iako znaju da moraju.

– Nerijetko imamo probleme u vožnji. Ujutro su gužve, putovanje dugo traje, djeci zna i pozliti – objašnjava Vatroslav Gabrić, ravnatelj OŠ Odra. Kako kaže, svi su očekivali, kako im je i obećano, da će radovi na školi biti gotovi do 31. kolovoza ove godine. Ipak, sada je već sigurno da će se nastava i iduće školske godine odvijati na Kajzerici, a niti ravnatelj nije čuo nikakve novosti koje bi potkrijepile Bandićeve riječi.

Ipak, kako kaže, svi bi bili sretni da je to istina. A da bi radovi uistinu mogli početi idući tjedan potvrđuje odvjetnica Zvjezdana Znidarčić Begović koja zastupa građane u posljednjem sporu. Naime, iz Grada su objasnili da je riješeno pitanje vlasništva za više od dvije trećine građevinske parcele, odnosno vodi se još jedan spor.

–Intenzivno radimo na pregovorima i mogu se složiti s gradonačelnikom da bi spor mogao biti riješen do idućeg tjedna – rekla je odvjetnica.

Komentara 10

Avatar links
links
15:21 30.04.2015.

ma kad Mile lopina obeća našim novcem biti će tako, populistička lopina je stručnjak za jeftinu kupovinu glasova ali..... neće još dugo!!!!

GO
golub
18:22 30.04.2015.

Što god Bandić obeća građani su u to sumnjičavi. Izmišlja se nekakav spor da bi netko natrpao đepove, a zapravo Zagreb je šezdesetih prošlog stolječa kupio zemljište i formirana je čestica 2583, a što nebi mogao da nije kupio i sada se izmisli spor da bi građani Zagreba još jednom to zemljište platili.

GO
gordijskicvor
15:17 30.04.2015.

20 milujuna kuna ove godine u proračunu za OŠ Odra. Ugovor sa izvođačem izabranim putem javne nabave potpisan pred kraj prošle godine. Izvođač je HM-Patria iz Zagreba. No to nije kraj, jer je potreban dokup 3 tisuće kvadratnih metara da da bi se mogla izgraditi sportska dvorana koju ova škola nema od samih početaka. što znači za zemlju još cca. 150k€, i cca 1 milijun € za izgradnju dvorane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije