Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić o uhićenju Zrinskog: 'Nemojmo suditi čovjeka dok se ne proglasi krivim'

Bio je izuzetno kooperativan na sastancima o problemima s Plinarom - izjavio je.
21. svibnja 2020. u 12:35 12 komentara 10596 prikaza
Zagreb: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na testiranje je jučer upućeno 29 osoba, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč nakon sjednice Stožera civilne zaštite, a od svih testiranih osoba samo jedna osoba bila pozitivna. Naime, radi se o osobi koja je došla iz Velike Britanije i određena joj je samoizolacija, potvrđeno je iz Nastavnog zavoda Andrija Štampar.

Zagreb: Zbog pandemije Glavni kolodvor potpuno je pust GrAĐANI IZNENAĐENI Zatvoren zagrebački Glavni kolodvor. Iz HŽ-a objasnili zašto

Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić kazao je kako je do jučer na 6808 prikupljeno gotovo 18.000 tona građevinskog otpada.

- Srdačno se zahvaljujem sugrađanima od Gračana do Sesveta. Tamo smo gotovo završili s čišćenjem, a građani nisu otpad odlagali u prirodu, već na predviđena mjesta - dodao je Renić.

Pod mjerama samoizolacije je 28 građana, a novooboljelih zaposelnika PU zagrebačkoj nema, poručio je pomoćnik načelnika Dubravko Teur.

- Mislim da se približavamo tome da Zagreb postane 'korona-free grad' - istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić zahvaljujući se pritom svim službama koje su pomogle glavnom gradu u posljednja dva mjeseca u borbi protiv virusa i potresa.

Na pitanje kako će u Zagrebu biti organizirano glasanje na nadolazećim izborima, pošto se većina odvija u školama, Bandić je poručio da par škola i vrtića imaju crvenu naljepnicu i kako misli da će biti manje od 2% promijenjenih biračkih mjesta. 

zatrpan holdingov centar na kotačima Vlasnici 'žutih' stanova: Ne želimo plaćati račune za naše razrušene domove

- Više informacija imat ćemo sutra, ali ništa neće utjecati na tijek izbora - dodao je.

Pitanja  je bilo i o kaznenoj prijavi obitelji Maršanić u vezi zemljišta na kojemu se nalazi okretište tramvaja u Prečkom.

- Gospodi je ponuđeno 70 eura po kvadratu i oni su nezadovoljni s tim. Nismo se dali ucjenjivati. To vrijedi i za obitelj Maršanić i ponovno ih pozivam da sjednemo za stol i porazgovaramo. Grad nije moj, kao i novci. Moramo poštivati zakon. Ja nisam faraon, nego gradonačelnik, moramo poštovati slovo zakona - pojasnio je Bandić dodavši da ne može utjecati na to da 'netko traži više'.

- Ono što sud odluči, gradonačelnik će poštivati - zaključio je.

Govora je bilo i o uhićenju upravitelja Dimnjačarske obrtničke zadruge Grada Zagreba Nenada Zrinskog, a komentar gradonačelnika je da 'kaznena prijava ne znači da je čovjek kriv'.

- Nisam odlučio tko će dobiti koncesiju, ali pisani odgovor dobit ćete od nadležnog ureda. Nemojmo suditi čovjeka dok se ne proglasi krivim. Bio je izuzetno kooperativan na sastancima o problemima s Plinarom - izjavio je. 

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • inot:

    moramo poštovati slovo zakona...kaze bandic...aaahahahaha

  • nečešrazbojniče:

    Pa dokle i do kada će pravosuđe i sudstvo izbjegavati i sakrivati ovog čovjeka?

  • zgzg1234:

    70 eura po kvadratu. Smijesno. I onda kaze da se treba postivati zakon, a nelegalno se nalaze na tudjem zemljistu.