Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GrAĐANI IZNENAĐENI

Zatvoren zagrebački Glavni kolodvor. Iz HŽ-a objasnili zašto

Zagreb: Zbog pandemije Glavni kolodvor potpuno je pust
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
21.05.2020.
u 09:36

Vlakovi i dalje prometuju, no ne staju na prvom peronu, a sama zgrada kolodvora ograđena je i ne može joj se pristupiti, kazali su iz HŽ-a

Zgrada zagrebačkog Glavnog kolodvora zatvorena je. Oko nje je ograda i ne može joj se pristupiti. Nakon što je 11. svibnja putnički promet vlakova pušten, zgrada je normalno radila iako je pretrpjela oštećenja u potresu. Prethodnih nekoliko dana vlakovi su normalno prometovali kroz Glavni kolodvor.

Nakon što su portali prenijeli vijest da je zgrada Glavnog kolodvora najednom zatvorena, iz HŽ Infrastrukture priopćili su da iznenađenju mjesta nema jer je to vijest stara već dva mjeseca. 

– Odmah nakon potresa javili smo da je zgrada Glavnog kolodvora oštećena i zatvorena, kao i zgrada uprave u Mihanovićevoj – kazali su nam u HŽ infrastrukturi. U HŽ-u su za Vijesti.hr rekli da vlakovi i dalje prometuju, no ne staju na prvom peronu, a sama zgrada kolodvora ograđena je i ne može joj se pristupiti. Blagajne za karte premještene su u pokrajnju zgradu pokraj ulaza u Importanne centar, kazali su.

Video: Potres u Zagrebu

Zatvorena je i direkcija HŽ-a u Mihanovićevoj ulici, iseljena je još nakon potresa 22. ožujka zbog unutarnjih oštećenja.

Također, prije nekoliko tjedana zatvoren je i objekt Željezničar koji djeluje u sklopu Doma zdravlja Centar.

Ključne riječi

Komentara 1

HE
herojulice
07:43 22.05.2020.

Ljudi su shvatili da je pješice i biciklom brže. Ovako bar ne moraju preko razglasa slušati kako vlak u polasku kasni 360 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije