Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zatvoren zagrebački Glavni kolodvor. Iz HŽ-a objasnili zašto

Vlakovi i dalje prometuju, no ne staju na prvom peronu, a sama zgrada kolodvora ograđena je i ne može joj se pristupiti, kazali su iz HŽ-a
21. svibnja 2020. u 09:36 1 komentara 13334 prikaza
Zagreb: Zbog pandemije Glavni kolodvor potpuno je pust
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zgrada zagrebačkog Glavnog kolodvora zatvorena je. Oko nje je ograda i ne može joj se pristupiti. Nakon što je 11. svibnja putnički promet vlakova pušten, zgrada je normalno radila iako je pretrpjela oštećenja u potresu. Prethodnih nekoliko dana vlakovi su normalno prometovali kroz Glavni kolodvor.

Zagreb: Pogled iz zraka na gradilište sljemenske žičare ZAGREB FOTO Snimke iz zraka: Pogledajte kako napreduje gradnja sljemenske žičare

Nakon što su portali prenijeli vijest da je zgrada Glavnog kolodvora najednom zatvorena, iz HŽ Infrastrukture priopćili su da iznenađenju mjesta nema jer je to vijest stara već dva mjeseca. 

– Odmah nakon potresa javili smo da je zgrada Glavnog kolodvora oštećena i zatvorena, kao i zgrada uprave u Mihanovićevoj – kazali su nam u HŽ infrastrukturi. U HŽ-u su za Vijesti.hr rekli da vlakovi i dalje prometuju, no ne staju na prvom peronu, a sama zgrada kolodvora ograđena je i ne može joj se pristupiti. Blagajne za karte premještene su u pokrajnju zgradu pokraj ulaza u Importanne centar, kazali su.

Video: Potres u Zagrebu

Zatvorena je i direkcija HŽ-a u Mihanovićevoj ulici, iseljena je još nakon potresa 22. ožujka zbog unutarnjih oštećenja.

MIJENJA SE VIZURA POZNATOG KVARTA Zapušteni kompleks: Na mjestu stare Name niknut će superluksuzne zgrade

Također, prije nekoliko tjedana zatvoren je i objekt Željezničar koji djeluje u sklopu Doma zdravlja Centar.

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • herojulice:

    Ljudi su shvatili da je pješice i biciklom brže. Ovako bar ne moraju preko razglasa slušati kako vlak u polasku kasni 360 minuta.