Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESVETSKI KRALJEVEC

Bandić napao projektanta: 'Koji je idiot ovo napravio?'

Milan Bandić
Foto: Jakov Novak
1/6
13.08.2014.
u 13:47

Gradonačelnik je napustio gradilište praćen pljeskom lokalnog stanovništva

Prilikom obilaska dovršenog lateralnog kanala u Sesvetskom Kraljevcu, gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo rješenjem struke i na zadovoljstvo lokalnih mještana ponudio svoje. Mikrofon je već bio postavljen na podiju ispred Lovačkog doma u Cerskoj ulici, Sesvetski Kraljevec, čekajući gradonačelnika Milana Bandića da održi svečani govor u povodu današnjeg završetka radova na lateralnom kanalu oborinske odvodnje.

Kanal dug tisuću šesto metara trebao je mještanima, zbog učestalih poplava prilikom jačih oborina, čak tri u posljednjih šest mjeseci, omogućiti efektivan odljev nakupljene vode, no radovi će se produljili, a svečani je govor izostao.

– Lažete da je gotovo, meni je nedavno opet voda ušla u kuću! – bunila se starija mještanka prilikom dolaska gradonačelnika, iako su joj pokušali objasniti da su tada radovi još trajali. Umjesto govora, gradonačelnik je odmah krenuo u obilazak kanala. Iako se činio zadovoljan napravljenim tijekom pregleda, pri povratku su ga zasmetale tri cijevi ispod betonskog mosta koji je razdvajao kanal.

– Koji je idiot ovo projektirao? Ovdje će nastati čep, zašto nije velika rupa, ovako će samo trećina vode prolaziti! Troše se novci bezveze, ovo plaća Grad, pa ću opet ja biti kriv! – vikao je gradonačelnik.

Skrušeno je prozvani projektant došao do gradonačelnika da mu objasni zašto se tako izgradilo.

– Ispod su vodovodne cijevi, a iznad plinske instalacije, više ništa ne stane, a s obzirom na kratke rokove... – pokušao je objasniti gradonačelniku, koji ga je prekinuo.

– Kakvi kratki rokovi? Može li proći više vode kroz dva metra ili tri rupe? Kako ne stane? To se armira i napravi što se hoće – objasnio mu je gradonačelnik koji je suradnicima naredio da se njegovo rješenje provede do sljedećeg tjedna.

– Gradonačelnik je uočio pogrešku. Tko radi taj i griješi. Bili smo ograničeni zbog drugih instalacija pa se moralo izaći s te tri cijevi, pa ćemo sada tu pogrešku ispraviti. Dodatnih troškova neće biti, treba samo ispraviti te cijevi i izdubiti šezdeset centimetara na tom dijelu kanala. Ovo bi isto vjerojatno zadovoljavalo, no gradonačelnik je rekao da to napravimo i mi ćemo to napraviti. S ostalih tisuću šesto metara stanovnici su zadovoljni – rekao je Damir Đerzić, zamjenik pročelnika za graditeljstvo.

Gradonačelnik je napustio gradilište praćen pljeskom lokalnog stanovništva.

Komentara 233

MA
MarioG
14:11 13.08.2014.

Šou majstor! :)

Avatar pavo24
pavo24
14:06 13.08.2014.

Banderas majstore!

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
14:47 13.08.2014.

Tak se dela. Odgovornog prozvat, reć mu šta ga ide i otpust. Stvarno moraš bit mamlaz za stavit 3 rupe umjesto tunela na tom mjestu. Svaka mu čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije