dan grada

Bandić: Koncert kod fontana mora postati tradicijom

filharmonija, fontane (1)
Jurica Galoić/Pixsell
29.05.2013.
u 12:33

Godine 1906. grad je imao jednu fontanu i 48.000 stanovnika, a sad ima 800.000 stanovnika, dvije fontane i još će ih imati tri. Gledajte i divite se – rekao je Bandić

Prostor oko novoizgrađenih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice u srijedu navečer vrvio je ljudima svih generacija dok su slušali taktove klasične glazbe Zagrebačke filharmonije. Falilo je sjedećih mjesta, a oni koji nisu uspjeli sjesti na stolac, dobili su dekice, koje su planule u trenu. Koncert povodom Dana grada Zagreba na tom se mjestu održao po prvi puta, a cilj je, kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, da ovakvo okupljanje postane tradicija.

- Godine 1906. grad je imao jednu fontanu i 48.000 stanovnika, a sad ima 800.000 stanovnika, dvije fontane i još će ih imati tri. Gledajte i divite se – rekao je Bandić. Kamo je otišao njihov novac odlučile su se uvjeriti i dvije umirovljenice, koje su tražile mjesto viška.

- Prolazim ovuda autobusom kada idem kući u Novi Zagreb, ali prvi sam puta zastala kod fontana, a ova divna glazba bila je odličan razlog – rekla je umirovljenica Ana, dok su tri djevojke koje su sjedile na nasipu pored njih rekle kako su došle iz znatiželje, iako klasika nije njihov stil glazbe.

Koncert, na kojem je pjevala i sopranistica Valentina Fijačko te tenor Tomislav Mužek, privukao je i predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, predsjednica udruge Moj bicikl Darinku Jug, koja je i na Bandićevoj listi, dogradonačelnicu Jelenu Pavičić Vukičević i druge.

Rođendanski koncert mogli ste pratiti uživo na našem portalu u prijenosu Letećeg reportera Večernjeg lista.

>>Besplatni koncert, vožnja turističkim busom i obilasci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije