Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nije moj projekt'

Bandić: 'Govoriti u krizi o obnovi Dinama ravno je samoubojstvu'

Gradska skupština, portal (1)
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
18.07.2013.
u 12:18

Za stadion pak, kao i proteklih 15-ak godina, još nema pravog plana. Zastupnik HSLS-a Alen Ostojić apelirao je kod gradonačelnika da se stadion natkrije jer se Dinamo bori za Ligu prvaka, za koju mora imati natkriven stadion

Nova žičara do Sljemena bit će završena do kraja 2015. godine, a ovu jesen krenut će se s radovima na završetku bazena na Sveticama i donijet će se konačna odluka o stadionu na Maksimiru, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na početku današnje sjednice Gradske skupštine. I dok za sljemensku žičaru već postoji gotov projekt te je potrebno da resorno ministarstvo i Vlada RH usvoje Prostorni plan Parka prirode, bazen na Sveticama gradit će Zagrebački holding na kredit te potom dati u dugogodišnji najam Gradu. Za stadion pak, kao i proteklih 15-ak godina, još nema pravog plana. Zastupnik   Nenad Matić (HSS) apelirao je kod gradonačelnika da se stadion natkrije jer se Dinamo bori za Ligu prvaka,  za koju mora imati natkriven stadion.

– U krizno vrijeme govoriti o tribinama ravno je političkom samoubojstvu. Nemojmo podcjenjivati građane. Niti sam ga rušio, to nije moj projekt. 673 milijuna kuna ulupalo se u tribine. Do konca godine dat ćemo konačnu odluku, ostati na Maksimiru ili se preseliti jer smo već radili projekt na Kajzerici – kazao je Bandić.

Poručio je i ravnateljici Male scene Vitomiri Lončar da se okani pisanja javnih proglasa i žaljakanja po medijima već da se uhvati posla i vođenja poslovnih knjiga.

– Sva kazališta u gradu tretirana su jednako i za sve postoje ista pravila igre. Nitko neće gasiti njeno kazalište i otpustiti četvero zaposlenih – poručio je gradonačelnik.

Objasnio je kako će besplatne udžbenike imati i ona djeca koja žive na rubnom području grada pa idu u najbližu školu koja se nalazi u susjednim gradovima.

Obad bi stolove za ručak

Zastupnik Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, požalio se da za vrijeme ručka u dvorani nema stolova na koje se može staviti tanjur te da se jede na neprimjeren način.

– Molim tajništvo da razmotri opciju i ako je moguće, Obrtnička komora će donirati nekoliko montažnih stolova. Njih bi se lako moglo sastaviti prije ručka kako bismo mogli pojesti kao ljudi – kazao je Obad. Gradonačelnik je dobacio predsjedniku Skupštine Darinku Kosoru da iskoristi priliku i objeručke prihvati stolove ako ih Komora daje besplatno, ako pak ne, da ih ne kupuje.

Bandić: I ja sam se nekad ljubio na klupama

Za vrijeme odgovora na jedno pitanje gradonačelnik se na trenutak raznježio i prisjetio fontana pokraj Sveučilišne knjižnice. Kazao je kako se svaki put raduje kao dijete kada prolazi pokraj njih.

– Još me više raduje kada vidim kako ondje uživaju moji sugrađani. Vidim male "kikiće" koji se ondje šeću sa svojim bakama, u vrućim danima neki se i osvježe, a uvečer kada se vraćam s obilaska nekog gradilišta vidim kako se mladi ljube na klupama. Tako sam i ja nekada radio, ali ne tamo. Ondje je tada bila livada za peseke. Sada se ondje može odmoriti, pojesti sendvič ili uživati dok voda žubori – kazao je Bandić.

>>Smrad otpada s Jakuševca udisali i zastupnici Gradske skupštine

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije