Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆA PITANJA BANDIĆU NA SKUPŠTINI

'Što su dobili građani od toga što je službenica Grada provela 26 dana u Varšavi'

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.04.2014.
u 13:11

- Ja radim 16 sati dnevno, ali da radim tako kako vi zamišljate, bio bi predsjednik Obama, uzvratio je Bandić skupštinarima na aktualnom satu.

Grad Zagreb iskoristit će novac europskih fondova za samo tri projekta, a loše iskorištena sredstva Europske unije kritizirali su i gradski zastupnici na aktualnom satu Gradske skupštine.

- Što su dobili građani Zagreba od toga da je službenica Gradske uprave provela u Varšavi 26 dana i na njihov račun potrošila 30.689 kuna na edukaciji o povlačenju novca iz EU fondova – pitala je gradonačelnika  gradska zastupnica Margareta Mađerić (HDZ). Naime, gradska službenica iz Ured za programe i projekte Europske unije Mirela Đurić u Varšavi boravila od polovice rujna do polovice listopada prošle godine, a za to je dobila dnevnice  u iznosu od 7945 kuna, te joj je plaćena avionska karta 5824 kune i hotel 16.920 kuna.

- Nisam ja protiv edukacije, ali me zanima što su građani šest mjeseci nakon nje dobili. Zagreb nije povukao samostalno ništa iz europskih fondova. Molim vas rezultate ove edukacije i hoćemo li preuzeti poljski model jer su povukli 85 posto novca  - upitala je Mađerić.

"Da radim tako kako vi zamišljate, bio bi predsjednik Obama"

Gradonačelnik Milan Bandić nije konkretno odgovorio o tome zašto je Zagreb iskoristi tek neznatna sredstva, a trošak edukacije svoje zaposlenice opravdao je time da je ona jedan od najboljih eksperata.

- Radi se  o djevojci koja nema ni trideset godina, stručna je i pokazala znanje da nauči nešto jer je gradonačelnica Varšave jedna od najboljih eksperata. Zaposlenicu Đurić odmah bi unaprijedio da ima dovoljno radnog staža. Što mislite da to funkcionira tako da čim dođete, odmah sve preslikate u 20 dana? Ja radim 16 sati dnevno, ali da radim tako kako vi zamišljate, bio bi predsjednik Obama. Fino mi nabacujete loptu, ja dobro gađam i lijevom nogom, s 30 metara u trepavicu pogodim. Nemojte valjati ljude po blatu, Zagreb ima najkompetentniju upravu za europske fondove – kazao je gradonačelnik  Bandić te dodao da je Zagreb 'aktivirao' 250 milijuna kuna novca fondova od 350 milijuna kuna prijavljene vrijednosti.

Rasprava o Holdingu

Raspravljalo se i o stanju u Holdingu. - Zbog čega je holding podigao tri kredita ukupne vrijednosti od 350 milijuna kuna te za što su ona potrošena – upitao je gradonačelnika zastupnik Andrija Mikulić na što je Milan Bandić odgovorio da  se stanje u Holdingu od vremena otkada ga je on preuzeo -  popravilo.

- Gradonačelnik je odgovorio i na pitanje zastupnika Ivana Tepeša koji je pojasnio da je u siječnju ove godine u Oporovečkoj ulici u Zagrebu Lukoil otvorio benzinsku postaju, a na njenom otvaranju našao se i zagrebački gradonačelnik, te da se kasnije ispostavilo da ista ima nelegalni priključak za vodu.

- Kako je takva pumpa prošla tehnički pregled? Kako je dobila uporabnu dozvolu? Tko će nadoknaditi štetu za potrošenu vodu i koliko je potrošeno od kada je otvorena? Tko je to dopustio? - upitao je Tepeš gradonačelnika Bandića.

Milan Bandić za govornicom je rekao kako o tome ne zna ništa jer on ne može znati što radi svih 24 tisuće zaposlenika Holdinga i Gradske uprave. - Ako je to točno što govorite onda će netko snositi sankcije. Ako je točno ja ću se ispričati javnosti, a krivac će odgovarati – kazao je ustvrdio je Bandić.

>>Bandić odustao od novih Mazdi

>>Bandić o lažnim diplomama: Proklinjat će dan kad su to napravili!

Komentara 15

SN
Snasasasalasa
13:27 10.04.2014.

Bandic nije odgovorio niti na jedno postavljeno pitanje. Lupetao je o Obami i antifasistickoj borbi u drugom svijetskom ratu. On je blamaza za politiku .

CH
chemica
13:46 10.04.2014.

Što Bandića briga za nekakve tamo novce iz EU fondova. Evo, kako je samo "jeftino" napravio pročistač otpadnih voda. Onaj u Sisku će se dvije trećine izgraditi novcima iz EU fondova, a ovaj Bandićev u Zagrebu smo platili i još ćemo godinama plaćati isključivo mi, građani. Ukupan trošak procijenjen na OSAM MILIJARDI. Što bi Bandić pokupio dvije trećine od EU. Ovako je puno lakše i ljepše, po njegov novčanik pogotovo. Zar netko vjeruje da je pogodovanje njemačkom koncesionaru završilo bez pinke? Eto, zato Bandića ne zanimaju novci EU jer bi to značilo da nema ispod stola. Svaki potrošeni euro mora biti dokumentiran. Lakše je oharačiti građane. Oni ne pitaju kud su šoldi otišli.

DU
Deleted user
14:35 10.04.2014.

I oni mene uvjeravaju kako nas dvoje trosimo vode za 600 kuna. Naravno kad Lukoil mjesecima vodu dobiva gratis. Pitam se jel Lukoil jedini ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije