Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVESTRANI GRADONAČELNIK Šef metropole riješio bračnu krizu obitelji Malković iz Krnjaka

Bandić: Brak je kompromis, ponekad treba progutati i žabu

01.06.2009.
u 19:53

Prvi radni dan novoga mandata stari-novi gradonačelnik Zagreba Milan Bandić počeo je paljenjem svijeće Majki Božjoj na Kamenitim vratima kao zahvalu za snagu u predizbornoj kampanji i pobjedi.

Trčao po poljupce
Praveći se kao da izbora nije niti bilo, nastavio je po starome i sa svojim suradnicima obišao gradilište na križanju Slavonske avenije i Ulice Ljudevita Posavskog.

– Namjerno nismo ovdje bili prije izbora. Kao što nismo forsirali kamen temeljac za Muzičku akademiju i dovršetak Muzeja suvremene umjetnosti – kazao je Bandić. Promjena u vodstvu Zagreba neće biti.

– Je l’ biste vi mijenjali ekipu da ste na mom mjestu? Biste li mijenjali ekipu s kojom ste pobijedili četiri puta? – retorički je odgovorio na pitanje hoće li biti promjena u redovima njegovih najbližih suradnika.

– Građani su me izabrali, a ako promijene mene, promijenit će i moje suradnike. To mora biti povijesni razlog: ili da građani tako odluče ili da se meni nešto dogodi – nastavio je Bandić.

Nakon obilaska gradilišta Bandić je suradnike i novinare pozvao na kavu u Sesvete, gdje su mu građani čestitali na pobjedi, a on je iskoristio priliku da svakoga od njih i poljubi.

Nakon toga Bandić se uputio u pravu pomirbenu misiju. Došao je u Krnjak u Karlovačkoj županiji, gdje je posjetio dvije mnogočlane obitelji, Medved i Malković. Svaka od njih ima po osmero djece, no u obitelji Malković dogodila se prva ozbiljna bračna kriza u 13 godina zajedničkog života Marijane i Milivoja.

Kum Milan Bandić danas je, barem prema izjavama sudionika te pomirbenom poljupcu, i taj posao uspješno odradio.

U pratnji Lilje Vokić i predstavnica Hrvatske žene Bandić je obitelj Malković razveselio donacijom hrane, higijenskih potrepština, ali i lopti s njegovim autogramom. Nakon kraćeg uvjeravanja iza zatvorenih vrata, kazao je: – Kumovi su dobro, bit će sve u redu.

U srpnju smo dogovorili trostruko slavlje. Imat ćemo krstitke za najmlađu Mariju. Ja ću biti kum. Krstit ćemo i kumu Marijanu, a onda ćemo ih i crkveno vjenčati – najavio je kum Milan i dodao: – Brak je kompromis, a ponekad u njemu treba progutati i žabu!

‘Ne idem više nikamo’
Marijana je prije nekoliko tjedana napustila obitelj. No, nakon nekoliko dana vratila se kući i sada je s obitelji: – Sada sam tu i ne idem nikamo. Djeca me trebaju. Otišla sam jer ne želim više rađati, a suprug me ne razumije – kazala je Marijana.

Milivoj je ogorčen zbog kašnjenja dječjeg doplatka. – Sve se poklopilo, supruga je otišla, novac od doplatka nije stizao. U jednom sam trenutku ostao bez mlijeka, bez pelena, bez hrane za djecu. Morao sam pozvati upomoć kuma Bandića – rekao je Milivoj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije