Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE OPREZA

Bandić: Ako treba, zatvorit ćemo Jarun i Bundek

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba i gradonačelnika Bandića
Foto: POOL
1/4
11.04.2020.
u 13:50

Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je aktualnu situaciju vezanu uz koronavirus i potres koji je pogodio 22. ožujka zagrebačko područje

Jedini smo glavni grad u svijetu kojeg su zadesile dvije nesreće istovremeno, i COVID-19, i potres. Ako ne bude samodiscipline, morat ćemo zatvoriti i parkove. Zato molim sve da se drže pravila i ne krše naputke, istaknuo gradonačelnik Milan Bandić na press konferenciji stožera Civilne zaštite Grada Zagreba dodajući kako će zatvaranje Jaruna i Bundeka biti lančana reakcija jer će ljudi tad odlaziti na Sljeme ili Savski nasip i uvijek naći neku novu lokaciju na koju će otići.

- Ja sam zadnji za to da se zatvara, ali ako nemamo izbora, morat ćemo zatvoriti - zaključuje gradonačelnik.

Komentirao je i pregledavanje kuća oštećenih u potresu navodeći kako će se sve kuće u Dankovcu pregledati do utorka podsjećajući kako je do sada pregledano preko 9000 kuća.

- Češlja se teren, ulica po ulica. U narednim će danima padati brojka crvenih naljepnica - navodi Bandić.

Na dnevnoj se bazi pokupi 160 tona otpada, a od dana potresa do danas je uklonjeno 1500 tona glomaznog otpada i šute sa zagrebačkih ulica, priopćili su, između ostalog, na press konferenciji zagrebačkog stožera Civilne zaštite.

Usto, u ponedjeljak će Crveni križ predstaviti humanitarnu udrugu "Plavo srce" koju su osnovali Crveni križ Grada Zagreba i Bad blue boysi, a Zagrebačka filharmonija, kaže Bandić, inspirirana time napravila tri obrade pjesme posvećene Zagrebu te će se i to predstaviti na Uskrsni ponedjeljak.

 

Komentara 12

MO
morskival
18:56 11.04.2020.

Treba njega zatvoriti, a ne Jarun i Bundek.

2X
2Xgeneral
16:00 12.04.2020.

bolje da sebe zatvori ili stavi u samoizolaciju na kojih 20 godina

Avatar links
links
15:33 12.04.2020.

nekoga drugog treba odmah zatvoriti...odnosno, veće je trebalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije