Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća se dobro u bih

Aferim, neka se u Sarajevu ugledaju na Zagreb, multietnički grad

Milan Bandić džamija
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
26.03.2014.
u 10:35

Zagrebački gradonačelnik osvrnuo se na odluku sarajevskih vlasti da mu se oduzme titula počasnoga građanina zbog izjava o trećem entitetu za Hrvate u BiH. – BiH nije ni demokratska ni ravnopravna ako ne može osigurati ravnopravnost svih triju naroda – kaže Bandić

– Ne pada mi na pamet komentirati svoj intervju, neka svatko nakon toga sudi, a kolegama u Sarajevu mogu kazati da se osjećam dobro u Sarajevu, neka oni budu aferim (turcizam, otprilike u značenju 'svaka čast').

Tako se slikovito zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas na Radio Sljemenu osvrnuo na svoje izjave o potrebi trećeg entiteta u BiH, zbog kojih je kažnjen i oduzimanjem titule počasnoga građanina Sarajeva.

Ipak je komentirao političku situaciju u susjednoj državi. Bandić, već počasni građanin Srebrenice i Kiseljaka u BiH, za ovu se novu titulu počasnoga Sarajlije, kaže, nije kandidirao te poručuje da u tamošnjoj gradskoj skupštini znaju zašto su ga predložili.

– Ja sam čovjek koji se u BiH osjeća kao i u Hrvatskoj i do zareza stojim iza svake svoje riječi – kaže Bandić, objašnjavajući da "BiH ima dugoročno istinsku potrebu biti demokratska, neovisna i ravnopravna država triju konstitutivnih naroda."

– Ako to ne može osigurati, onda nije ni demokratska ni ravnopravna, a ima načina kako to postići u BiH. Borim se za njen integritet i na tom su tragu i moje izjave. Ponosan sam na sve ono što sam napravio do sada za BiH – komentirao je Bandić i ocijenio da je on, otkad vodi Zagreb, od njega učinio ogledni primjer multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnoga grada.

– I kolegama u Sarajevu poručio bih da naprave isto jer je to jamstvo istinski demokratske BiH – zaključio je Bandić svoj "vanjskopolitički" komentar u radijskoj emisiji o zagrebačkim temama.

>>Sarajevo: Bandić više nije počasni građanin

Komentara 5

IK
Ilija Kobac
12:11 26.03.2014.

Najbolje Ti je da to "zaboravis" ! "Jako" odlikovanje!!!

BO
Boriso
15:25 26.03.2014.

Taj treći entitet ne znači odcijepljenje od BiH već malo jača autonomija, prije svega financijska. Kaj se ovi Bošnjaci i njihove hrvatske sluge u Sarajevu ljute? I Hrvatsku treba decentralizirati pa nebuju ni Istrijani više cmizdrili da više uplaćuju u državnu blagajnu nego kaj iz nje izvlače love.

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
14:59 26.03.2014.

Jedino što je istina od Zagreba si napravio Titograd i Mi ćemo ti to svakako zapamtiti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije