Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobičan paket

Balon božićnih želja talijanske djece sletio u Odri

djed mraz (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
20.12.2012.
u 13:00

Večernji list povezao je Dragicu Hačić i zagrebačkog Djeda Mraza kojemu je predala dječja pisma

Sasvim obično nedjeljno popodne za umirovljenicu Dragicu Hačić pretvorilo se nedavno u najneobičniji dan koji je doživjela. U dvorištu ispred obiteljske kuće u Laskočici, u Odri, s unukom je bezbrižno šetala psa. Dječak je u jednom trenutku ugledao hrpu šarenih balona i pohitao prema njima. Nasred dvorišta stajala je ukrasna vrećica, privezana za balone.

Iznenađena baka Dragica u vrećici je pronašla 45 pisama za Djeda Božićnjaka koja su poslala djeca u dobi od 5 do 10 godina iz San Giorgio su Legnano, općine na sjeveru Italije, nedaleko od Milana. Preletjeli su gotovo 600 kilometara!

– Isprva sam bila šokirana. Na pismima stoji datum od 15. prosinca, a mi smo ih sutradan pronašli ispred kuće. Nevjerojatno! – kazala je Dragica.

Žele iPhone, poni...

Žao joj je, kaže, što ne razumije talijanski jezik jer je čak i pomislila da pokuša ostvariti želju i iznenaditi nekoga od te djece. No, kad joj je nevjesta, koja pasivno zna talijanski jezik, pročitala dječje apetite, od iPhonea do ponija, kroza smijeh nam baka Dragica kaže, da je ipak odustala od te ideje.

– Naravno da djeca imaju svakakve želje. To je normalno. Moji se zezaju da bi bilo bolje da je vreća puna novca pala s neba, a ne dječja pisma. Ali, ja jako volim djecu i ovo će mi ostati divna uspomena – istaknula je Dragica.

Neka od zanimljivijih pisama su od Roberta koji želi sat marke Swatch i mač od Power Rangers Samuraja, Alessandro želi Play Station 3, Valentina hoće toranj za sebe, ponija i lutku, dok je Alice samo zaželjela zdravlje za svoju obitelj.

Pisma djece iz San Giorgio su Legnana ipak su sretno stigla do Djeda Božićnjaka. Siniša Doronjga Simpy, koji već 40 godina glumi Djedicu i uveseljava djecu i sve one koji se tako osjećaju, primio je baku Dragicu u svom uredu u Sigetu. Inače mu, kaže, poštar donosi pune vreće pisama od djece diljem Hrvatske i susjednih zemalja, no priznaje kako se prvi put susreo s ovako neobičnom situacijom.

Veseli se i vilenjak Zvonkec

– Ne mogu vjerovati da su pisma preletjela toliko kilometara do nas! Ovo je fantastično. Potrudit ćemo se stupiti u kontakt s tom djecom i razveseliti ih time što su im pisma stigla na pravu adresu - kazao je zagrebački Djed Božićnjak baki Dragici koja mu je s veseljem predala sve pristigle božićne želje malih Talijana.

Djedov pomoćnik, vilenjak Zvonkec, također se raduje novim prijateljima sa sjevera Italije koje uskoro čeka veliko iznenađenje.

– Djeca će sigurno biti oduševljena kada vide fotografiju Djeda koji drži njihova pisma - kazao je Zvonkec.

>>Djed Mraz: Mnogi mi govore svoje tajne, a najmlađi me se boje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije