Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biootpad

Bacamo jestive hrane u vrijednosti čak 4 milijarde kuna

Razvrstavanje otpada hrane
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
15.10.2014.
u 14:30

Aktivisti udruge Parkticipacija demonstrirali su danas na Dolcu razvrstavanje otpada hrane, te kompostiranja

Otpad koji su prikupili na licu mjesta tijekom radnog vremena tržnice razvrstali su u dvije kategorije - ono što se uvijek može upotrijebiti za jelo, te ono što više za to nije prikladno. Voće i povrće u dobrom stanju ponudili su građanima da odnesu doma, a ostatak pomiješali s drugim sastojcima kako bi se proizveo kompost.

Aktivisti udruge Parkticipacija, naime, danas su na Dolcu demonstrirali razvrstavanje otpada hrane, te kompostiranja, kako bi educirali građane i upozorili na važnost prikupljanja biootpada.

- Na svakoj tržnici se pred kraj radnog vremena kontejneri natrpavaju trulim i još uvijek jestivim voćem i povrćem, što je nedopustivo u zemlji u kojoj znatan postotak ljudi ne može svojim obiteljima priuštiti svježe voće i povrće. Razbacujemo se resursima i uništavamo ih kao 'otpad' - poručila je Gordana Dragičević, članica Parkticipacije, te dodala kako je procjena da u Hrvatskoj bacamo jestive hrane u vrijednosti čak 4 milijarde kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije