Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog snijega

Autobusni promet: Većina linija otkazana, rekordna kašnjenja

snijeg (1)
snimio čitatelj
03.02.2012.
u 12:46

Putnici su pozvani da se raspitaju o prometovanju autoprijevoznika. Ako je put otkazan, bit će im vraćen novac, poručuju s kolodvora. Oni koji se uspiju ukrcati na autobus moraju biti spremni na znatno dulji put od planiranog.

Zbog snježnog nevremena koje je zahvatilo jug naše zemlje te teškog probijanja kroza sve dublji snijeg na prometnicama koji je gotovo paralizirao dalmatinsko zaleđe, Liku i Gorski kotar, većina autobusa koji prometuju iz Zagreba prema obali, ali i obratno, danas ne vozi.

Kako ističe Ivana Šestić Trohar, glasnogovornica zagrebačkog Autobusnog kolodvora, 20-ak je autobusnih linija, najviše prema otocima, otkazano. Poput redovite linije za Lošinj, Rab, Pag te Velu Luku.

No autobusni prijevoznici prorijedili su zbog uvjeta na cesti vožnju i prema Dubrovniku, Imotskom, Zadru i Splitu, do kojega umjesto redovitih pet  linija dnevno danas  vozi samo jedna linija.

Putnici su pozvani da se raspitaju o prometovanju  autoprijevoznika. Ako je put otkazan, bit će im vraćen novac, poručuju s kolodvora. Oni koji se uspiju ukrcati na autobus moraju biti spremni na znatno dulji put od planiranog.

Kašnjenja su, naime, upozorila je glasnogovornica Autobusnog kolodvora, od 30 do 180 minuta. Na sreću, prometnih nesreća nije bilo, no snježni su nanosi veliki i otežavaju promet, dodala je. Vlakovi nisu imali otkazivanja vožnji i promjena u prometovanju, ali su kašnjenja vlakova zbog snježnih uvjeta također na granici rekorda i živaca putnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije