Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Asfaltirajte nam cestu, gušimo se u prašini

Stanovnici naselja u Svetoj Nedelji okupit će se sutra na prosvjedu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog radova na kanalizaciji.
14. rujna 2018. u 19:00 2 komentara 688 prikaza
Polaganje cijevi
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Stanovnici Jagnjić Dola okupit će se sutra u 8.30 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo zbog radova koji nisu završeni gotovo godinu dana od njihova početka. Lani u listopadu, objašnjavaju, raskopano je dva kilometra ceste na potezu Jagnjić Dol – Brezje kako bi se postavila kanalizacija.

Vukomerec JURE BEZ USPORAVANJA Ogorčeni stanari Vukomerca: Ova je cesta kao trkalište, stavite semafor

Izgradnja glavnog voda i polaganje cijevi završeni su prije pet mjeseci, a cesta je još razrovana i puna rupa, no unatoč tome njome voze autobusi i kamioni. Sve to uzrokuje, kažu, gušenje u prašini, uništavanje fasada kuća te automobila zbog udaranja u rupe. – Kada su se stanovnici prijavljivali za priključke, rečeno je da će stajati 3600 kuna, a cijena je 5100.

beba na cesti Izbjegnuta tragedija Vozili brzom cestom pa ostali u šoku kada su vidjeli tko prelazi prometnicu

Obećano je i da će se moći plaćati na 36 rata, a ispada da to neće biti moguće – kaže stanovnik Renato Jakopač. Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec ističe da je i sam nezadovoljan tempom i izvođenjem radova te da kanalizaciju provodi Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačkog holdinga.

- Predstavnike prosvjednika ću primiti jer sam na njihovoj strani. Razumijem frustraciju svojih sugrađana i kao gradonačelnik sam učinio sve što je u mojoj moći da se radovi ubrzaju no s obzirom da je investitor ViO (Zagrebački holding d.d.) mi nemamo kontrolu nad izvođačem i samim time tempom radova. Radovi su krenuli od naselja Brezje, a tek se početkom 2018. godine krenulo raditi u Jagnjić Dolu. Točno je da su radovi mirovali od kraja svibnja do početka rujna. Iako je rok za podnošenje zahtjeva za priključenje bio 25. svibnja, bilo je dvadesetak naknadnih zahtjeva koje smo sve uključili (nismo htjeli nikoga odbiti) i predali u obradu u ViO, makar su neki od zahtjeva stigli prije koji dan. Radovi na županijskoj, a ne gradskoj prometnici ne mogu se dovršiti jer nisu sklopljeni svi ugovori s građanima za priključke – kaže gradonačelnik Dario Zurovec, dodavši da je u tijeku izvlačenje priključaka na kanalizaciju, počevši od Brezja. Nakon što se to završi slijedi asfaltiranje ceste.

Što se tiče povećanja cijene o kojem stanovnici pričaju, dodaje Zurovec, to je okvirni trošak izvođenja priključka za izvođača bez PDV-a.

- Na taj trošak se nadodaju osim PDV-a i troškovi od ViO-a čime se dolazi do konačne cijene. Htio bih također naglasiti da je moguće plaćanje do 36 rata, s time da se dvije kuće mogu spojiti na isti priključak – zaključuje Zurovec.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Dr Evil
    Dr Evil:

    ViO vodi radove ?!? Pa tek je godinu dana prošlo... šta bi vi htjeli za 3 mjeseca završetak radova???...Bandić Milan 365 Stranka rada i rodijačke solidarnosti

  • samoborka:

    Mislili smo da Sveta Nedelja ne moze imati gore gradonacelnike od onih do sada,Prahina primjerice. Ali..prevarili smo se. Dosao nam je mladi decko koji radi kruzne tokove na cesticama koje vode u polje, a glavne prometnice (cesta Zg-Samobor, glavna cesta ... prikaži još! kroz Bestovje i Strmec itd) koje se raspadaju od rupa i dotrajalosti..mladi gospon ni ne dira. Sveta Nedelja je prepuna firmi,znaci gradski proracun je pun, ali ceste,urednost mjesta itd..su na nivou africke zabiti. To je tako kad se selima kao sto je Sveta Nedelja dodijeli status grada samo kako bi se lokalne guzice uhljebile. Hrvatska posla.