Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova od potresa

Arheološki muzej od danas se privremeno zatvara, poznat i datum ponovnog otvorenja

Zagreb: Gradonačelnik sa suradnicima obišao Arheološki muzej gdje su u tijeku radovi
Davorin Visnjic/PIXSELL
19.07.2023.
u 11:36

Iako stalni postav Arheološkog muzeja u Zagrebu još uvijek nije dostupan publici, na obnovljenom prvom katu muzeja posjetitelji su imali priliku razgledati povremene izložbe

Zbog građevinskih radova Arheološki muzej u Zagrebu privremeno se zatvara za posjetitelje od danas pa do 1. kolovoza. Arheološki muzej u Zagrebu kontinuirano se obnavlja od posljedica potresa u ožujku 2020. 

Publici je svoja vrata otvorio krajem studenog 2022. Iako stalni postav Arheološkog muzeja u Zagrebu još uvijek nije dostupan publici, na obnovljenom prvom katu muzeja posjetitelji su imali priliku razgledati povremene izložbe te također slušati popularno-znanstvena i stručna predavanja i koncerte.

 Arheološki muzej u Zagrebu pretrpio je oštećenja zgrade i teža oštećenja stalnog postava i predmeta. U palači Vranyczany-Dobrinović na Zrinjevcu, a u kojoj se nalazi Arheološki muzej u Zagrebu, pojavile su se pukotine na vanjskom dijelu zgrade i ustanovljena je pojava brojnih napuklina u unutrašnjosti zgrade.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije