Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna pruga

Apel Trnave: Ugradite barem rampu i smanjite dugo čekanje

Trnava
23.12.2013.
u 09:13

Jedan od najopasnijih prijelaza u gradu je u Trnavi

Na sigurniji i brži prolaz preko pružnog prijelaza na izlasku iz svog kvarta 12 tisuća stanovnika Trnave još uvijek čeka.

Ondje su u naletu vlaka početkom ove godine poginula dva mladića. Stanovnici tvrde da nemaju previše pozitivnih vijesti iz Grada i HŽ-a. Tvrde i da je predloženo ukidanje prijelaza, a njih bi preusmjerili na opterećenu Čulinečku cestu.

HŽ: Rampa u 2014.

– Pruga nas dijeli od ostatka četvrti Donja Dubrava kojoj pripadamo i gdje se nalaze sve važne institucije – kazao je Ivica Pavlović, predsjednik Mjesnog odbora.

Istaknuo je kako je prijelaz osiguran samo svjetlosnom signalizacijom i znakovima te da su preduga i čekanja na prolaz.

– Proveli smo mjerenje i od 6 sati do 23 sata prijelaz je zatvoren 8,5 sati. Ako nemaju novca za denivelaciju kao u Čulinečkoj, barem da ga moderniziraju kao u susjednom Retkovcu gdje se rampa spušta samo pri naletu vlaka – rekao je Pavlović.

Iz HŽ-a su kazali da će problem s rampom biti riješen u 2014. godini. Stanovnici se nadaju da će gradonačelnik naći načina da se osigura jedno od najopasnijih pružnih prijelaza u gradu jer, kažu, i ovdje je dobio glasove (uvjerljiva pobjeda 2013.).

Sami kupovali sprave

Osim pružnog prijelaza, u Trnavi se čekaju i druga ulaganja. Za gradnju osnovne škole već je položen kamen temeljac, no unatoč predizbornom obećanju, u proračunu za 2014. novca se nije našlo ni za projektnu dokumentaciju pa će djeca i dalje na nastavu u tri susjedna naselja. Obnovu zahtijeva i Dom zdravlja, dječji vrtić trebalo bi proširiti, a u boljoj situaciji nisu ni brojne ceste. Iako je ovog prosinca asfaltirano posljednjih sedam makadamskih cesta, većina ih je već na redu za temeljitu obnovu. Iako imaju i vodu i plin, najveća je investicija u kvart posljednjih godina sportski centar Trnava.

Kupili su i vanjske sprave za vježbanje, a kako bi uštedjeli, sami su organizirali i akciju njihova postavljanja.

– Organiziramo i humanitarne turnire, a novcem kupujemo drva i druge namirnice najpotrebnijima – kazao je Ivan Purgarić.

Komentara 3

VI
Vito
10:05 23.12.2013.

Stanovnici se nadaju da će gradonačelnik naći načina da se osigura jedno od najopasnijih pružnih prijelaza u gradu jer, kažu, i ovdje je dobio glasove (uvjerljiva pobjeda 2013.). ______________________ Sami ste si krivi - vi ste ga birali, zašto bio bi mi zbog vas ostali bez novca za gradnju fontana? ____________________________________ Ja sam bio šprotiv tog sadašnjeg gradonačenika i izgradio mi je fontanu s "potpunim pravom". _________________ Vi ste ga birali pa sad čekajte 8,5 sati dnevno da vam prođe radno vrijeme pred nepostojećom rampom ______________________ Uostalom, jasno ste dali do znanja da imate novaca na bacanje pa si sami izgradite rampu, niste valjda mislili da će vam to izgraditi od vas izabrani farizej i neradnik?

JE
jejeje
10:41 23.12.2013.

Umjesto onog ultraskupog , nedovršenog podvožnjaka kod Bille, trebalo je od Svetica do kraja Branimirove podići prugu... ako zatvore pružni prijelaz...Trnava-Vukomerec je praktički u getu, a ako zatvore i taj prijelaz... karantena

Avatar bradaZG
bradaZG
09:45 23.12.2013.

2008. godine šaljem tri dopisa na upravu HŽ-a. Dobivam odgovor kako se ništa neće raditi do 2012. godine!! A evo, prošla i 2013. Očita je nebriga HŽ-a za, vjerojatno jedan od najopasnijih i najprometnijih prijelaza u Hrvatskoj. Zanima me što bi bilo da neki "veliki" političar dnevno čeka i do 45 minuta na prijelazu!! Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije