Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

ANKETA Gdje u Zagrebu pojesti najfiniju, domaću klopu?

Glasajte za jedan od pet restorana koje smo izdvojili
02. kolovoza 2021. u 17:00 1 komentara 5511 prikaza
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ne želimo creme brulée, dajte nam štrukle, a umjesto tuna steaka bi radije puricu s mlincima. Zagrepčani su se, a i turisti, ako sudimo prema komentarima na društvenim mrežama, zaželjeli fine, domaće kuhinje, a mi smo izdvojili nekoliko restorana, odnosno bistroa i gostionica, gdje se može guštati u tradicionalnoj klopi. A možete dati i svoj glas koji od ovih mjesta ima najukusniju domaću hranu.

Restoran Joso, Sukošan Gosti se vraćaju desetljećima, dolaze i zahtjevni gosti s jahti

1. STARI FIJAKER

Nalazi se u Mesničkoj ulici, poslužuju hranu od 1848. godine, a domaćini s ponosom ističu da je kod njih priprema jela doslovno domaća, sve od mesa do mlinci, štrukla, njoka, rezanaca, štrudla, gibanica i ostalog. Radnim danom su otvoreni od 11 do 23, a vikendom do 22 sata.

2. VJEŠTICA

"Chef Bojan Končar i njegova ekipa stvaraju kreativan jelovnik koji podsjeća na okuse djetinjstva. Pravi zagrebački gablec ili nedjeljni ručak vratit će vas u prošlost. Dok će vas naši deserti baciti u slatki trans", ističu iz bistroa. Ondje se u Vranyczanyjevoj 6 pak može kušati sve od domaćih juha do "purger plate".

Restoran Antika, Zaton Biftek zbog kojeg se isplati vratiti

3. PURGER

Gostionica, odnosno restoran Purger, je u Petrinjskoj 3 u funkciji od 1932. godine te u ponudi imaju domaće specijalitete i jela s ražnja. Na jelovniku im se, među ostalim, nalazi goveđa juha, restani krumpir, dinstano zelje, sarma, kuhani štrukli..., a otvoreni su od ponedjeljka do subote od sedam do 23 sata.

4. PRI VUJČI

Bistro & Pizzeria "Pri Vujči" nalazi se pak na Rudeškoj cesti 86, a ovih ukusnih dnevnih gableca, na njihovom jelovniku dakako valja probati sve od domaćeg sira s vrhnjem, zagrebačkih odrezaka do zagorskih lazanja te zapečenih ili kuhanih štrukli.

5. FICLEK

Ima ajngemahteca, pohanog piceka, grenadirmarš, krpica sa zeljem, zagrebačkog odreska, makovnjače i orahnjače i, naravno, nezaobilaznih štrukli. Bogat je i meni gostionice Ficlek u ulici Pod zidom 5, a šarmantna je gostionica spoj modernog uređenja i fine, domaće klope.

Gdje u Zagrebu pojesti najfiniju, domaću klopu?

  • Stari Fijaker 43,60%
  • Vještica 5,54%
  • Purger 27,34%
  • Pri vujči 12,80%
  • Ficlek 10,73%
Ilustracija
Pazite što kupujete!
Evo kako nas varaju u trgovinama: U parmezan ide piljevina, u med sirupi…
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • Šokac1:

    Mislim (apsolutno opravdano) da je iz popisa zagrebačkih restorana neopravdano izostavljeno "Izletište Suhina" u Rakitju, odmah lijevo iza podsusedskog mosta. Gostionica koja neprekidno radi zadjih više od sto godina, sa minimalno adaptiranim izvornim ambijentom, ali sa tredicionalno nepromijenjenim domačim izborom ... prikaži još! jela i pića; poglavito desetlječima nepromijenjenim i nenadmašnim jelima s roštilja, juhama ali i standardnim purgerskim jelima kao i jelima "na žlicu". Uvrstite ih u natjecanje, ne bu vam žal !