Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORBA NA SKUPŠTINI:

'Angažiraju se vanjski odvjetnici za Holding i Grad, čemu novi ured?'

Gradska skupština
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.09.2019.
u 17:12

Osnovan je Gradski ured za zastupanje, dok je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada razdvojen na dva dijela, što je prema oporbi besmisleno.

Kako bi uprava bila “djelotvornija i transparentnija te još više u funkciji građana i poduzetnika”, kako su objasnili u Gradu, od 1. siječnja djelovat će dva nova ureda, odlučeno je jučer na sjednici zagrebačke Skupštine. 

Osnovan je Gradski ured za zastupanje, dok je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada razdvojen na dva dijela, što je prema oporbi besmisleno.

Kako je istaknula SDP-ova zastupnica Vesna Nađ, Ured za zastupanje imao bi smisla da se ne angažira dodatna “flota” odvjetnika.

– Prema izvješću Grada, Zagreb plaća 31 odvjetnika, Holding 54, a već sad u sektoru za zastupanje radi 25 osoba – kazala je Nađ. Nagađalo se i da će na čelo dva nova ureda stići HDZ-ovci, što je demantirao predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet. Kako je kazao, odluku o novim uredima HDZ je podržao jer to smatra “unapređenjem rada”.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
17:55 20.09.2019.

Uhljebi, navalite! Brzo put pod noge iz ercegovačkog kamenjara! (pozdrav tajnom obožavatelju, veselim se njegovom minusu)

HE
herojulice
12:31 22.09.2019.

Smjena generacija. Stari uhljebi odlaze u "zasluženu" mirovinu a djeca dolaze na njihovo mjesto. Djece je bar dvoje po glavi pa zato toliko ureda treba napraviti toliko mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije