Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 33 glasa 'ZA'

Andrija Mikulić novi predsjednik Gradske skupštine: 'Slijedi nam veliki posao'

Andrija Mikulić novi predsjednik Gradske skupštine
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
19.05.2016.
u 12:48

- Do nedavno Andrija Mikulić nazivao je gradonačelnika lokalnim šerifom i licemjerom, a sad se pokazuje kako se oduvijek vole ispod klupa - podsjetio je esdepeovac Dan Špicer, dok je Mikulić komentirao kako se "treba okrenuti prema naprijed".

Andrija Mikulić novi je predsjednik Gradske skupštine. Hadezeovca su podržala 33 zastupnika, dok ih je 11 (SDP) bilo protiv, a četiri suzdržana.

- Slijedi nam veliki posao, već sad moramo strateški razmišljati o budućim projektima - rekao je Mikulić te dodao kako će se rad u Skupštini ubaciti u veću brzinu. Održavat će se kolegiji predsjednika s potpredsjednicima gradskog parlamenta, ali i s predsjednicima klubova, najavio je Mikulić, a svi prijedlozi koji dolaze na Skupštinu morat će biti detaljno pripremljeni. Dolaskom Andrije Mikulića na mjesto predsjednika potvrđena je i neslužbena koalcija između HDZ-a i zastupnika Milana Bandića.

- Do nedavno Andrija Mikulić nazivao je gradonačelnika lokalnim šerifom i licemjerom, a sad se pokazuje kako se oduvijek vole ispod klupa - podsjetio je esdepeovac Dan Špicer, dok je Mikulić komentirao kako se "treba okrenuti prema naprijed". Hoće li se, kao što je to napravio prošli predsjednik Darinko Kosor, odreći plaće u Skupštini, budući da je i saborski zastupnik, Mikulić nije točno znao reći.

- To je častan posao i radio bih ga i za nula kuna. Za mjesec-dva-tri odlučit ću i vi ćete biti na vrijeme obaviješteni kako ću prijeći definitivno samo u Skupštinu grada Zagreba - rekao je Andrija Mikulić.

Na mjesto potpredsjednika gradskog parlamenta, koje je dosad zauzimao upravo Mikulić, izabran je Nenad Matić.

>> Svi usponi i padovi političkog 'braka' Kosor-Bandić

Komentara 22

SP
spremni0
14:00 19.05.2016.

daj mi špricer...

BE
berogrga
15:54 19.05.2016.

Čestitke.

SU
SUBARU
13:42 19.05.2016.

Tko je taj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije