Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preslagivanje u zagrebu

Svi usponi i padovi političkog 'braka' Kosor-Bandić

16.11.2013., Zagreb - U Gradskoj skupstini dodijeljene su nagrade za nenasilje i toleranciju Luka Ritz. Nagrada se dodjeljuje ucinicima osnovnih i srednjih skola koji su se istaknuli promocijom neneasilja u skoli i privatnom okruzenju te na taj nacin prid
Foto: Grgur Žučko/pixsell
04.05.2016.
u 14:11

Politička ljubav između Milana Bandića i Darinka Kosora pukla je prije nekoliko mjeseci kada Kosor nije podržao novi proračun. U HDZ-u nisu demantirali da će Andrija Mikulić postati novi predsjednik

Trn u peti na gradskoj i državnoj razini. Upravo to za Darinka Kosora ovih je dana postao Milan Bandić. Uskoro će, tvrdi sam gradonačelnik, presložiti Domoljubnu koaliciju te postati glavni partner HDZ-a, a upravo s Hrvatskom demokratskom zajednicom bandićevci bi začas mogli postati najbolji i u Gradskoj skupštini.

Od jučer i javno, budući da je Darinko Kosor na mjesto predsjednika zagrebačkog parlamenta podnio ostavku, a na njegovo bi mjesto trebao doći HDZ-ov Andrija Mikulić. On sam, kako je poručio, još uvijek ništa ne zna.

Nije HDZ stranka od jučer i mi smjenu predsjednika Skupštine nismo tražili. Kako će se dalje stvari razvijati, vidjet će se kroz određeno vrijeme

Andrija Mikulić

– Nije HDZ stranka od jučer i mi smjenu predsjednika Skupštine nismo tražili. Kako će se dalje stvari razvijati, vidjet će se kroz određeno vrijeme – rekao je Mikulić, dok je Kosor objašnjavao kako je njegova ostavka rezultat promjena Generalnog urbanističkog plana, nabave automobila i uhićenja bivšeg pročelnika Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara.

– U protekle tri godine u Skupštini smo donijeli niz odluka koje gradska uprava nije provela, a odluke Grada Zagrepčanima su donijele samo milijunske štete – zaključio je Kosor, koji je, kako je sam objasnio, s pozicije odstupio “sa smiješkom na licu”, ali ostat će i dalje gradski zastupnik. Trebao je otići i prije tri mjeseca, rekao je Milan Bandić, s kojim je Kosorova ljubav do kraja pukla kad je dojučerašnji predsjednik odbio podržati proračun za 2016. godinu.

– Proračun ne može biti štetan, ali odluka o njemu jest i ja za nju nisam glasao – rekao je Kosor aludirajući na zastupnike HDZ-a koji su bandićevce podržali i glasovali za donošenje proračuna.

A da se Kosorovom odlukom o ostavci “prekida jedna duga agonija”, potvrdila je potpredsjednica Skupštine i predsjednica Kluba zastupnika Bandić Milan 365 Jelena Pavičić Vukičević.

– HDZ je podržao proračun, a funkcioniramo i na državnoj razini, gdje se nakon dugo godina vide pomaci jer grad i država napokon surađuju – rekla je Pavičić Vukičević, indirektno potvrdivši i činjenicu da je Bandić Kosoru sve manje drag otkad se govori o preslagivanju vlasti na nacionalnoj razini u kojoj bi sudjelovao zagrebački gradonačelnik. Osvrnula se i na optužbe Kosora, koji bandićevce proziva za nedonošenje GUP-a, automobile i sporost u rješavanju brojnih problema.

– Kosor si je pogodovao donošenjem GUP-a 2002. godine kada je bio Bandićev zamjenik na mjestu dogradonačelnika. Tim GUP-om omogućio je i gradnju svoje vile na Pantovčaku – jasna je Pavičić Vukičević, dok Kosor poručuje kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv svih koji iznose “takve neistine”.

Komentara 5

Avatar liquidsky
liquidsky
14:49 04.05.2016.

Bandić se voli razbacivati narodnim izrekama. Za bilo koga tko se spetlja s njim, prigodno vrijedi parafraza: Tko s Bandićem tikve sadi, u zatvoru će mu glavu razbijati.

GU
gumbar
15:53 04.05.2016.

HOČEMO ŠVALJEK

IV
Ivan2706
18:48 04.05.2016.

Drug Andrija Mikulić je u svojoj biografiji kandidata za članove predsjedništva GK SOOH Zagreb naveo kako je završio više oblika idejno-političkog osposobljavanja. Bilo je to 1989 godine. U svakoj drugoj normalnoj državi ovaj ne bi više mogao ni blizu domoljubnoj stranci. Budući da svi mi iz onog vremena znamo što to praktično znači treba netko zamoliti druga Andriju da nam objasni taj dio svoje političke karijere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije