Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Alin Kavur: S plaćom koju će vijećnici imati sad, neće si ni gorivo i parking pokriti

Dopredsjednik gradske četvrti Donja Dubrava osvrnuo se na novi Tomaševićev potez
21. srpnja 2021. u 15:23 9 komentara 1854 prikaza
Dan nakon potresa u Petrinji i okolnim selima
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon jučerašnje objave gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će se plaće vijećnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti smanjiti za 40 posto, reakcije ne prestaju pljuštati. Alin Kavur, poznatiji kao Dado iz kultnih Smogovaca, potpredsjednik je gradske četvrti Donja Dubrava iz stranke Vesne Škare Ožbolt, a za spomenutu odluku kaže kako bi "neki spali na 400 kuna plaće mjesečno te da si time ne bi mogli pokriti ni gorivo i parking da dolaze na sjednice, što je demotivirajuće".

Zagreb: Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije TOMAŠEVIĆ IM SREZAO NAKNADE Pobuna vijećnika u zagrebačkim četvrtima: Radimo više nego oni, a smanjili su nam plaće

Kavur je Tomaševića pozvao da, među ostalim, i svoju plaću umanji za jednak postotak koliko i njihovu.

- Zašto ne smanjite i svoju plaću za 40 posto te zašto ste i svojim vijećnicima, koji su u većini, za hvala što su danonoćno volontirali za vas smanjili plaće, ali ne i samom sebi. Pozivam gradonačelnika da se i on i ja odreknemo 100 posto naših plaća te novac doniramo za obnovu našeg Zagreba. Ja sam voljan i spreman - kaže Kavur dodajući kako se slažu s odlukom reduciranja vozila i ljudi koji ne rade koliko bi trebali.

Zagreb: Na Trgu osvanule kućice zagrebačkih obrtnika koje ne mogu raditi zbog novih mjera dvije mjere Kućice i roditelji odgojitelji na online savjetovanju do 15. kolovoza

A osvrnuo se i na nekoliko drugih stvari koje mu smetaju.

- Svoje sam projekte pismenim putem poslao i stranci, i nositeljici liste. Međutim, vladajući nemaju sluha za to. Niste imali sluha ni za projekt pješačkog nadvožnjaka u Trnavi gdje je poginulo i još ginu nevina djeca te odrasli. Ako taj projekt nije od važnosti i za dobrobit građana onda, ne znam onda što je važnije od sigurnosti i života naše djece koja tamo idu u školu - ljutit je dopredsjednik četvrti.

 

Tokio: Vaterpolo, Hrvatska - Srbija
REAKCIJE SUSJEDA
Pogledajte što pišu srpski mediji nakon poraza od Hrvatske i kako su prihvatili naš trijumf
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada
  • Tramp:

    Plaćanje nečijeg angažmana u radu za dobrobit zajednice je korupcijski alat bivšeg _____ . Nitko te ne tjera da se kandidiraš!

  • ZedR:

    Jasno sto fali tramvaju od Dubrave do gradske skupstine? Umjesto place nek im podijeli pokaze. I to im je previse.

  • Kokoiduhovi:

    Mnogi od nas putuju prek cijelog Zagreba na posao, mijenjajući po dva-tri autobusa-tramvaja. Ustajemo po sat i pol, 2 ranije od kolega koji stanuju bliže poslu. I nitko nam ne dijeli kolajne za to. U čemu je problem da vijećnik ... prikaži još! koristi isti taj javni gradski prijevoz?? Napokon, tak je bliži "stoki sitnog zuba" i bolje uoči nedostatke u javnom gradskom i prigradskom prometu.