Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Ako želite napisati strip o slavenskom folkloru i mitologiji, ne propustite ovaj natječaj!

Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi - crtačke akcije, radionice, rezidencija, izložba, i buvljak - usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
08. travnja 2020. u 13:50 2 komentara 154 prikaza
Foto: AKC Medika

Sjećate li se priče koju je pokojna baka pričala u djetinjstvu kako ju je neviđena sila bacila na krov štaglja? Odlično! Želimo čuti sve o tome! Želite napisati kompleksan strip o vlaškim vračarama? Divno! Modernu interpretaciju priče o Juri Grandu? Super, limitirajte ju na 8 strana i prijavite se na natječaj za objavu u OHOHOzinu #2, poručuju iz Autonomnog kulturnog centra Attack.

'Black Hole Sun' Black Hole Sun Novi grafit na Pešćenici: 'Poziva na buđenje!'

Inače, OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika koji stvaraju underground umjetnost prema DIY poetici.

 

Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi - crtačke akcije, radionice, rezidencija, izložba, i buvljak - usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Tema Ohoho 2020. je slavenski folklor i mitologija, točnije sve od pretkršćanske staroslavenske mitologije do folklora.

Smatramo kako je ovo bogata i široka tema koja nas sve veže i koja nas može podučiti o našem kulturnom nasljeđu. Trenutno vlada kriva misao kako ne postoji tako nešto kao hrvatska mitologija i razumljivo je kako je to lako zaključiti ali naprotiv tome imamo cijelo bogatstvo priča na našim prostorima, od mitova o Svarunu i Crnobogu do lokalnih priča o drekavcima i štrigunima, pa sve do Babe Yage i drugih bića malo dalje od naših granica ali koje su još uvijek dio ove bogate tapiserije, poručuju organizatori.

Udruga domino Oslobodite umjetnika u sebi i napravite svoj kućni performans

Svoje radove pošaljite na mail: ohoho@attack.hr / subjekt maila: [RADOVI ZA OHOHO ZIN #2], a rok za prijavu je 10. travanj 2020.

Zin nastaje u sklopu OHOHO festivala 2020. koji bi se trebao održati čim to bude moguće u AKC Medika. OHOHO festival program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a više o natječaju saznajte na poveznici.

Vanja Žikić
U 30. GODINI
Tužna vijest! Nakon teške bolesti preminula natjecateljica RTL-ova 'Života na vagi'
A1 Leadership Talks
DONOSI A1
Oni stoje iza proizvoda i tvrtki zbog kojih naši ljudi ostaju u Hrvatskoj: Poslovi budućnosti već danas su tu, viličaristi postaju menadžeri robotskih flota