Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od petka

Ako tražite savršenu božićnu predstavu za klince, onda morate doći u zagrebačku Trešnju

Foto: Bojan-Haron Markičević
1/11
29.11.2023.
u 14:17

Pedstava stavlja u fokus često zaboravljene vrijednosti Božića, koje se u današnjem konzumerizmu često gube te nas podsjeća da poanta nije u poklonima, nego u samom činu dijeljenja

Nova božićna predstava kazališta Trešnja, "Čudesna radionica Djeda Mraza", nastala prema tekstu Ane Tonković, u režiji Kristine Grubiše, donosi toplu božićnu priču uz puno šarenila, veselih songova i podsjetnik na temeljne vrijednosti Božića. Premijera je zakazana za petak, mjesto radnje je, naravno, Mošćenička 1. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine, a svi termini u slobonoj prodaji dostupni su na www.kazaliste-tresnja.hr.

-Predstava stavlja u fokus često zaboravljene vrijednosti Božića, koje se u današnjem konzumerizmu često gube te nas podsjeća da poanta nije u poklonima, nego u samom činu dijeljenja- kazala je Grubiša. 

U najljepšem blagdanskom razdoblju tri tajanstvene pozivnice poslane su na adrese trojice mladića koji su se poznavali u djetinjstvu. Naizgled bezazlena svađa odvojila ih je prije mnogo godina, no čudesna radionica Djeca Mraza ponovno će ih spojiti. Jedan po jedan dolaze na naznačenu adresu, dočekuje ih Vila i kostimira u Djedice do neprepoznatljivosti.

>>VEZANI ČLANCI: 

Svatko od njih laže o svojim životnim uspjesima, no ubrzo dolazi pravi Djedica i započinje tečaj "tablice dijeljenja". Junaci će od laganja doći do priznanja, prepoznati se i oprostiti jedni drugima. Shvatit će da im je dječja svađa odredila živote i da nikada nije kasno naučiti dijeliti.

U predstavi glume Matija Čigir, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Jure Radnić, Radovan Ruždjak, Krunoslav Klabučar, Hrvoje Barišić,Tvrtko Jurić, Vanda Vujanić Šušnjar i Daria Knez Rukavina. Scenografiju je radila Marta Dolenčić, kostime Ivona Biškupec, autor glazbe je Matej Meštrović, rasvjetu oblikuje Martin Šatović, scenski pokret Jure Radnić, a autor fotografija je Bojan-Haron Markičević.

>>VIDEO: Gužva za testiranje na hripavac ispred HZJZ-a: 'Ovako nešto nismo vidjeli 30 godina'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije