Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledna neurologinja

Akademkinja Vida Demarin napušta Milana Bandića

U Starogradskoj vijecnici odrzana je redovita sjednica Zagrebacke skupstine.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.03.2015.
u 10:28

–O razlozima svoje ostavke ne želim razgovarati - rekla nam je Demarin, koja je u gradsku politiku ušla na lokalnim izborima 2013.

Akademkinja Vida Demarin, skupštinarka koja je u gradsku politiku ušla s liste Milana Bandića, a prema USKOK-ovoj tvrdnji bila svjedok na kojega je pokušao utjecati gradonačelnik Bandić, podnijela je ostavku.

Bez politike

U radu Gradske skupštine i gradskoj politici više ne želi sudjelovati - njezina ostavka zaprimljena u petak odnosi se, kako doznajemo, i na mjesto u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga kao i na mjesto u skupštinskom Odboru za zdravstvo i Odboru za međugradsku i međunarodnu suradnju u čijem je radu sudjelovala.

– Točno je da sam podnijela ostavku. To sam učinila u petak, a o razlozima ne želim razgovarati – bilo je sve što je poručila akademkinja Demarin.

Pritisak je akademkinji nakon ponovnog uhićenja gradonačelnika Milana Bandića očigledno bio nepodnošljiv. Kako neslužbeno doznajemo, o svojoj je odluci razmišljala još od ponovnog pritvaranja Bandića. Prema posljednjoj USKOK-ovoj optužbi, navodno je Bandić od Vide Demarin tražio da potpiše kako umjetnine pronađene u njegovoj vikendici nisu njegovo vlasništvo, nego da su donirane Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti čiji je osnivač upravo Milan Bandić, a akademkinja Demarin bila je predsjednica upravnog odbora te zaklade. Osim spomenute zaklade, V. Demarin imenovana je predsjednicom još triju udruga – Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara, Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i Udruge za neuropsihijatriju. Bandić je tim udrugama dodijelio na korištenje prostor veličine 654,63 četvorna metra uz naknadu od 3273,15 kuna bez uračunatog PDV-a.

Novo ime

Njezinom ostavkom mjesto u Skupštini među bandićevcima morat će se popuniti drugim imenom s liste - među kandidatima su Josip Petrač, koji je iz Skupštine otišao lani u rujnu, i Ivan Šikić, koji je u Skupštini već odradio tri mandata. Odlaskom Demarin, a potencijalnom zamjenom dogradonačelnice Švaljek i njezinim odlaskom u Skupštinu bandićevci bi mogli izgubiti i još neke članove koji bi podržali Sandru Švaljek.

Komentara 48

MI
miskec56
12:33 25.03.2015.

Čudi me da kao intelektualka nije mogla znati s kim se u kolo hvata. Ko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbiju. Tako barem narod kaže.

ME
Meter
12:06 25.03.2015.

Ohrabrujuće

Avatar KizanRizan
KizanRizan
12:58 25.03.2015.

Ne interesira me ko je koga kad i zasto, ali kako to da imena svjedoka konstantno izlaze u javnost? Tocno joj je neko mogao prijetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije