Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.01.2018. u 11:04

Idući put Zagreb se neće moći natjecati za najbolju europsku božićnu destinaciju

Kako biti bolji od najboljeg? Pitanje je to na koje moraju pronaći odgovor djelatnici Turističke zajednice, koji su ove godine Adventom u Zagrebu premašili sve rekorde.

Od zarade, koja iznosi oko pola milijarde kuna, do posjetitelja, kojih je 23 posto više nego lani u prosincu. Od 199.752 onih koji su u Zagrebu prenoćili, najviše je bilo stranaca, više od 130 tisuća. A zašto su baš hrvatsku metropolu odabrali kao novu hit-destinaciju? Na to je puno utjecao portal European Best Destinations (EBD), koji je zagrebačku božićnu manifestaciju tri godine zaredom proglasio najboljom u Europi. I za to Zagreb nitko nije kandidirao, već su trud TZ-a prepoznali stručnjaci iz EBD-a i 2015. pozvali su ih da sudjeluju u natjecanju u konkurenciji 20 gradova. Iduće dvije godine božićni je sajam, kao pobjednik, automatski bio nominiran, no Adventom je Zagreb učinio ono što nikome nije uspjelo – tri puta zaredom osvojio je titulu. Zbog toga su morali osmišljavati pravila pa tako iduće godine metropola nema pravo natjecanja. Koja će biti nit vodilja idućeg Adventa, svi se pitaju, no TZ ne planira manifestaciju prijaviti za neku drugu prestižnu nagradu. Definitivno će morati prilagoditi promidžbenu kampanju, čiji su rezultati jasno vidljivi svakome tko se za vrijeme Adventa prošeće Zagrebom. Ovog su puta tako prvi put Advent pojačano reklamirali na austrijskom tržištu, što je rezultiralo povećanjem od više od 50% u dolascima i više od 60% u noćenjima austrijskih gostiju.

Nema sumnje, kad je riječ o takvim velikim manifestacijama, uvijek ima mjesta za poboljšanje. Visoke cijene bile su glavna zamjerka Zagrepčana na ovogodišnji Advent, no bez obzira na to, trošilo se gotovo bez razmišljanja. Čak ga je i sama direktorica TZ-a Martina Bienenfeld ocijenila solidnom četvorkom najavivši poboljšanja za 2018. godinu. No prvo slijedi detaljna analiza svih projekata, a nakon toga konkretne pripreme, koje počinju već na ljeto. 

Advent u Zagrebu
1/53
Ključne riječi

Komentara 2

BO
Borer
08:05 10.01.2018.

Koliko ću penzije dobiti "više" zbog stvarno lijepog Adventski, no dali smo u poziciji toliko trošiti? Laserima bih napravio deset puta bolji ugođaj sa deset puta manjim troškovima!? Nama toliko dužnika u cilju je zaraditi mnogo uz male a ne ogromne troškove!?

DU
Deleted user
09:39 10.01.2018.

Bože nas sačuvaj Rrvatskih uspješnih priča, do nedavno je to bio i ZGholding, Agrokor, iiiiii ini, puna ih je Rrvatska, ali od tih priča na kraju ostaje č i povečan javni dug.... i naravni uvijek puni đepovi kreativnih domoljubnih Rrvata..... pa uspješna priča bi trebala biti ona u kojoj svi zarade barem nešto.... razumijem i vas novinare morate i vi nešto zaraditi pa pišete ovakve hvalospjeve bez potpune analize i suvislih podataka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije