Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival

4. velikogorički brass festival ugoščuje svjetske glazbenike

brass
arhiva
24.04.2010.
u 19:01

Na četvrtom velikogoričkom brass festivalu koncertni prostori, a i velikogorički trgovi odzvanjat će ponovo zvucima limenih puhačkih glazbala.

Na 4. velikogoričkom brass festivalu koncertni prostori, a i velikogorički trgovi odzvanjat će ponovo zvucima limenih puhačkih glazbala.

 Ova manifestacija, čiji je organizator Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, koje ove godine u travnju slavi 50-tu obljetnicu rada, postala je dio kulturne ponude Grada i nadamo se u budućnosti jedan od prepoznatljivih simbola Velike Gorice.

 I ove godine nastupit će brojni umjetnici iz Hrvatske i inozemstva. Festival ove godine ima privilegiju ugostiti Nathaniela Mayfielda čija karijera vrtoglavo napreduje ikojeg kritike obasipaju komplimentima. Gost festivala je i Radovan Vlatković , vrhunski umjetnik koji je izgradio svjetsku karijeru hornista.

U programu sudjeluju i Pasi Pirinen i Hrvoje Pintarić koji će nastupiti uz pomoć Tamare Jurkić Sviben.

Ove godine festival ugošćuje jednog skladatelja, nezaobilaznog u svijetu puhača, čija djela se nalaze na programu natjecanja kao i na repertoaru vodećih brass umjetnika današnjice. Njegovo ime je Anthony Plog- on će uživati u europskoj premijeri svojega novog djela, Sonate za trubu i klavir, napisane prije nepunih godinu dana, a izvedene u cjelosti samo jednom u SAD-u.

 U programu će se izvoditi i djela koja se kod nas inače rijetko izvode. Koncert za trubu Michaela Haydna i Četiri varijacije na temu Domenica Scarlattia za kornet i klavir Marcela Bitscha.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

EH
Ecce homo
16:26 25.04.2010.

Brass? Mijed, valjda. UgošČuje? Ugošćuje. Koju je školu izbjegavao novinar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije