Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIZAM

31. XCO Samobor: Utrka će dovesti preko 300 natjecatelja iz cijele Europe

Denis Peroš
22.05.2024.
u 17:00

Najstarija hrvatska utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, a ovogodišnja staza poznata je po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti

Park šuma Tepec 8. i 9. lipnja postaje poprište vrhunskog biciklističkog spektakla, kada će preko 300 natjecatelja iz cijele Europe stići u Samobor na 31. izdanje XCO utrke. Ova prestižna utrka, organizirana od strane Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš, dio je kalendara Svjetske biciklističke federacije te se boduje za Kup Hrvatske i Slovenije.

Prema pisanju brojnih sportskih medija, utrka u Samoboru godinama je jedna od najbolje organiziranih utrka sličnog karaktera u regiji. Atraktivna staza, koja uključuje start i cilj na glavnome gradskom trgu, dodatno privlači natjecatelje i gledatelje. Staza je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti, uključujući izazovni "balvan" spust i zahtjevan spust stubama podno Staroga grada.

Za gledatelje će ovo biti prava poslastica. S mjestima za praćenje duž cijele staze – od glavnoga gradskog trga, preko Samoborskog muzeja, staroga grada, Anindola, do park šume Tepec – publika će moći uživati u vrhunskim biciklističkim manevrima.

VEZANI ČLANCI:


O kvaliteti utrke svjedoči i impresivan popis natjecatelja koji su kroz godine nastupali u Samoboru. Među njima su i velika imena svjetske MTB scene kao što su Manuel Fumic, Vlad Dascalu, braća Luca i Daniele Braidot, Tanja Žakelj, Yana Belomoina i drugi, ali i najbolji hrvatski MTB vozači Pavao Roset, Đani Simčić i Filip Turk.

Utrka počinje u subotu, 8. lipnja u 14:00 sati, dok će najatraktivniji dio, kategorija Elite, startati u 15:45 sati. Proglašenje pobjednika očekuje se u 17:30 sati. Nedjelja, 9. lipnja, rezervirana je za mlađe kategorije (do 7, 9, 11, 13 i 15 godina) koje će krenuti u 11:00 sati, s proglašenjem pobjednika u 13:30 sati.

Od svojih početaka 1994. godine, utrka je prošla kroz četiri različite staze. Uz aktualnu stazu u Park šumi Tepec, ranijih se godina vozilo i u Park šumi Stražnik, Otruševcu te na stazi u blizini PD Ivica Sudnik na Velikom Dolu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije