Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJANJE U ZAGREBU

Mladić (20) BMW-om jurio 209 km/h, evo kakvu je kaznu dobio

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.08.2018.
u 13:29

Taj je 20-godišnjak suludo brzo vozio ni tjedan dana nakon nesreće u Ilici, koju je skrivio njegov vršnjak Marin Kamenički.

Da sva policijska upozorenja i zgražanja javnosti nad neodgovornim mladim vozačima koji prebrzo voze prejake automobile nisu urodila plodom, svjedoči i posljednji primjer o kojem je izvijestila zagrebačka policija. 

Ovaj put riječ je o 20-godišnjaku kojeg su prometni policajci 28. kolovoza u 9.30 uhvatili kako vozi BMW zagrebačkih oznaka brzinom od 209 kilometara na sat. Mladić se kretao cestom D 10 prema istoku, a na tom djelu ceste dopuštena brzina je 110 kilometara na sat. Nakon što je mladić snimljen u prebrzoj vožnji, policajci su ga zaustavili te je kažnjen s 3000 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Inače, taj je 20-godišnjak suludo brzo vozio ni tjedan dana nakon nesreće u Ilici koju je skrivio njegov vršnjak Marin Kamenički. I Kamenički je vozio prebrzo, više od 100 kilometra na sat, pri čemu je prešao na suprotni trak te udario u tri vozila. Posljedica njegove prebrze vožnje su dvije mrtve osobe.

>> Pogledajte i video: Što građani misle o prometnoj regulaciji na Jankomiru

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar TONI
TONI
13:47 30.08.2018.

uz novcanu kaznu barem godinu dana bez vozacke. ponovljeni slican prekrsaj bi znacio trajno oduzimanje vozacke. Mislim da bi jedino to moglo biti ucinkovito kod svih vozaca a posebno mladih, neiskusnih i oholih.

TR
trabant7
13:46 30.08.2018.

Za ovakvu budalu izrečena kazna je smiješna, ispravno bi bilo, bez vozačke na dvije godine i 10000 kuna kazne.

DU
Deleted user
13:46 30.08.2018.

3000 kuna,pa to je smiješno.Tako male kazne.Šta je nekome tko vozi auto od 30 000 eura i više platiti 3000 kuna kazne samo da proba koliko mu auto ide a možda ga i ne uhvate. Možeš misliti kako će se pridržavati zabrane upravljanja vozilom kad je i za taj prekršaj kazna smiješna. Uvedite oduzimanje vozila svima koji prekorače brzinu za 100 i više km/h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije