Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA EKONOMSKA Kolege mjesec dana strepe za pretučenog dječaka

2. d: Ozdravi nam Stipe, zapisujemo ti sve štoseve

04.03.2009.
u 23:33

Školski prijatelji pretučenog 17-godišnjaka Stjepana U. u srijedu su u učionici 2. d razreda 3. ekonomske škole na Kennedyjevu trgu objesili transparent potpore. Napravili su ga za prijateljsku nogometnu utakmicu koju su dečki odigrali njemu u čast s protiv 2. e razreda.

Stjepan se oporavlja u dječjoj bolnici u Klaićevoj nakon što ga je policija 8. veljače pronašla ispred Mercatora s teškim ozljedama glave.

Iskren i duhovit
U utorak mu je bio 17. rođendan pa su prijatelji odjenuli majice na kojima je otisnut njegov portret. Na leđima su otisnuli stihove Gibonnijeve pjesme “Ozdravi nam ti” koje su prilagodili.

– Stipe nam strašno nedostaje i stalno mislimo na njega. U dnevnik mu bilježimo zanimljive događaje i štosove s nastave da zna što se događalo dok ga nije bilo – rekla je predsjednica razreda Antonella Pasariček. O njegovoj ozljedi doznali su na satu vjeronauka sljedećeg dana, 9. veljače, pa su se za njega odmah pomolili. Prijatelji su platili i misu zahvalnicu nakon što se počeo oporavljati.

– Njegove ozljede sve su nas šokirale. Stjepan je neobično iskren, pozitivan, vedra duha, britkih i duhovitih komentara. Svima nedostaje i želimo da se što prije oporavi i vrati u školu – kaže njegova bivša razrednica i profesorica povijesti Anamarija Jerković.

Napredak im daje nadu
S temperaturom od 39,5 stupnjeva prošloga tjedna Stjepan je opet završio na odjelu intenzivne njege. Od srijede je bolje. Temperatura je pala, a on je lijevom rukom primio majicu s vlastitim portretom. Reagira na roditeljske riječi, ali još nije progovorio.

– Vratit će ga na bolnički odjel, a uskoro će otići i na rehabilitaciju. Još ne znamo posljedice ozljeda, no od buđenja iz kome iznimno dobro napreduje, što nam ulijeva nadu da će sve dobro završiti – rekla je majka Silvana Urbančić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije