Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabijelio se Zagreb

150 ekipa Zimske službe posipa glavne prometnice u gradu

Snijeg u Zagrebu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
05.01.2017.
u 13:10

Mala zimska služba čisti pločnike, tramvajska i autobusna stajališta, gradske stube i šetnice u parkovima

Sto i pedeset ekipa Zimske službe Zagrebačkih cesta prije 10 sati izišle su na teren kako bi posipale solju i sipinom sve glavne prometnice, mostove, nadvožnjake, prilaze javnim institucijama, linije javnog gradskog prijevoza i brdske linije, a na raspolaganju im je 18.000 tona soli i 2500 tona sipine, doznaje se u četvrtak u Zagrebačkim cestama.

Pet ekipa Zimske službe je na Sljemenu, gdje čiste i posipavaju Sljemensku cestu, a riječ je o pojačanom broju ekipa zbog "Snježne kraljice". Sljemenska cesta je zasad prohodna i napravit ćemo sve da takva i ostane, izjavio je Hini glasnogovornik Zagrebačkih cesta Vlado Suša.  

Mala zimska služba čisti pločnike, tramvajska i autobusna stajališta, gradske stube i šetnice u parkovima. Ekipe Zagrebparkinga čiste parkirališta koja se naplaćuju. Suša je pozvao Zagrepčane da čiste snijeg ispred svojih zgrada i kuća te poslovnih prostora i na parkiralištima zgrada.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić Hini je izjavio da su svi tramvajski i autobusni koridori prohodni, vozi se bez poteškoća, a u pripravnosti su i ZET-ove ekipe Zimske službe. 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Zagreb i okolicu danas prognozira djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Prijepodne i sredinom dana na širem području grada padat će mjestimice slab snijeg. Najviša dnevna temperatura u Zagrebu i okolici bit će od 1 do 3 Celzijeva stupnja.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
23:38 05.01.2017.

Halo, 150 ekipa čisti što? Pa palo je centimetar i pol snijega, koji je sunce otopilo i vjetar otpuhao za sat-dva. Čak ni za gradonačelnika nije ostalo malo snijega za pojesti, uz kamere i euforično odobravanje sljedbenika, naravno.

TH
than
23:56 06.01.2017.

Bacene pare. Oni koji imaju uvjete za zimsku voznju, ovo nije bio nikakav problem, osim eventualno ocistiti ujutro prozore...

JO
josmalopanestalo
13:47 06.01.2017.

kaj su već potrošili 10000 tona a još nije snijeg ni padal, podsljeme sole već 2 mjeseca a od snijega ni s, kleptomani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije