Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađeno sklonište

Prisjećanje majstora: Kako smo Nadanu gradili bunker

vila nadan vidošević
Foto: Boris Ščitar
1/2
15.11.2013.
u 13:56

Radnici koji su gradili: “Vidošević je knaufom zazidao bunker i tako od građevinske inspekcije sakrio višak kvadrata”

Potkraj 2008., za vrijeme gradnje svoje vile na Gornjem Prekrižju, predsjednik HGK Nadan Vidošević građevinske je radnike uvjeravao da je sklonište – u kojem je policija ovih dana našla zavidnu zbirku umjetničkih djela – “dvorana za skvoš”. Kad je ta prostorija bila dovršena, po njegovim je uputama sakrivena od pogleda građevinske inspekcije.

Kako su nam posvjedočili ljudi koji su gradili luksuzno zdanje od više od 700 četvornih metara stambenog prostora, “ulaz u tajnu prostoriju prekriven je knauf pločama koje su onda pogletane i prebojene u istu boju kao i ostatak zida”. Varka je uspjela – Vidošević je dobio potvrdu inspekcije da je kuća sagrađena u dopuštenim gabaritima, a čim su oni otišli, dao je srušiti pregradni zid i postavio je vrata na ulaz u prostoriju, poslije napunjenu umjetninama. Vidoševićevu je vilu gradila Ingra-gradnja, tvrtka u vlasništvu Ingre d. d., a ona je za taj posao angažirala niz kooperanata. Jedan od njih bio je i Ivan Vrhovski, vlasnik vodoinstalaterske tvrtke ZZ d.o.o. iz Samobora.

Bilo je dosta posla jer je kuća imala barem šest kupaonica. Vidošević nije dolazio, samo njegova supruga.

Ivan Vrhovski

– Radove na Vidoševićevoj kući izvodili smo u listopadu 2008. Bilo je dosta posla jer je kuća imala barem šest kupaonica. Vidošević se nije pojavljivao na gradilištu, dolazila je njegova supruga. Činilo se da im novac nije problem jer je vlasnik zahtijevao da se po dvorištu razvuku cijevi kojima će se dovesti voda do pojilica u kućicama za pse. Dio novca zarađenog na gradilištu Vidoševićeve vile, oko 75.000 kuna, nikad nisam dobio – kaže Vrhovski. Umjesto isplate ostatka duga, Ingra mu je počela predlagati razne kombinacije. Nudili su dionice svoje kompanije, potom su mu htjeli utrapiti neki alat s Ingrinih gradilišta.

– Zbog Ingre je moja tvrtka, koja je 2008. imala 22 zaposlena i 6 milijuna kuna prihoda, otjerana u stečaj – kaže Vrhovski. Od otvaranja stečaja svoje tvrtke našao se na burzi rada. Nije mu Ingra dugovala samo za radove na Vidoševićevoj vili nego i za rad na nizu Ingrinih obiteljskih kuća na zagrebačkom Srebrnjaku te za dogradnju Klinike za tumore. S kamatama su mu dužni više od 1,1 milijun kuna. U međuvremenu je Ingra-gradnja propala, a Ingra je zbog 700 milijuna kuna duga završila u predstečajnoj nagodbi. U doba kad mu je Ingra gradila vilu Vidošević je sjedio u njezinu NO-u. Je li šef HGK od Ingre za obavljeni posao dobio kakav znatniji popust? “Ingra nema običaj iznositi detalje ugovornih odnosa svojih klijenata. Gospodin Vidošević ispunio je sve obveze prema Ingri”, rekli su nam u toj kompaniji.

>> Prije dva tjedna Vidošević kupio još jednu vilu

>> Vrijedi 40 mil., ali Vidoševićeva vila je dosadna

Komentara 47

TM
Tata_Mata2
14:56 15.11.2013.

muz zadnji sazna..

GE
Georgina56
14:21 15.11.2013.

a u Njemackoj sude svom bivsem predsjedniku jer je prihvatio prijateljsku gestu poznanika i prihvatio putovati na njegov racun.nista posebno-rekli bi nasi.nije ipak tako.radi toga Predsjednik Wulf morao je odstupiti sa duznosti,jer se privatno sa sluzbenim ne smije mjesati,jer se moze sumnjati da je svojom pozicijom mogao prijatelju pogodovati u odedjenim situacijama itd,itd.samo naznaka korupcije stajala ga je polozaja.Vidosevic u Njemackoj ne bi vise nikada izasao iz zatvora ali ni njegova zena koja je za sve znala i podrzavala ga u naumu.

TE
teatmilattone
14:35 15.11.2013.

Ukradene umjetnine držati u bunkeru je zločin protiv čovječnosti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije