Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Vrijedi li ruka zastupnice pet milijuna kuna

Ruku nezavisne Đurđe Adlešić iz Bjelovara Zvonimir Mršić je procijenio na pet milijuna kuna.
19. studenoga 2010. u 12:00 15 komentara 2 prikaza
\'14.12.2007.....zagreb...unu...ured predsjednika,drugi krug konzultacija.durda adlesic.foto:marko prpic\'
Foto: Arhivska fotografija

Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik SDP-a, uveo je novu metodu vrednovanja zastupničkih glasova. Tako je ruku nezavisne Đurđe Adlešić iz Bjelovara procijenio na pet milijuna kuna, jer se upravo ta svota veže uz učenički dom u Bjelovaru koji se neočekivano našao u proračunu za 2011. godinu. Da su cijene cijenjenih zastupnika doista tako niske, premijerka bi osigurala izglasavanje proračuna za samo četiristo milijuna kuna, a zauzvrat bismo dobili osamdesetak đačkih domova.

Zastupnik nezavisan i 
od saborske rasprave

Ivo Sanader svaki posjet Saboru iskoristi za sazivanje izvanredne konferencije. Tako ne mora čekati red za raspravu, siguran je da će ga svi čuti, a zaštićen je i od boraca za ispravke netočnih navoda.

Davorin Mlakar 
u svađi s 
hrvatskim Ustavom
Davorin Mlakar, ministar uprave, trudio se objasniti da će referendum o pristupanju EU biti jeftiniji od ‘radničkog’ jer će se organizirati isključivo unutar Hrvatske, odnosno ‘ne bi se trebao održavati po konzularno-diplomatskim predstavništvima’. Novi list, međutim, primjećuje da članak 45. Ustava RH precizno navodi da se referendum mora provesti i u veleposlanstvima i konzulatima. Ali zašto bi to morao znati ministar uprave.

Zastupnica Petir zbog stresa mora ranije u mirovinu
Marijana Petir, saborska zastupnica HSS-a, već se istaknula inicijativom da se za izlazak iz krize treba redovito moliti, pa je nazočila misi za oporavak gospodarstva u RH koju je predvodio fra Smiljan Kožul. Utjecaji njezinih molitvi na gospodarstvo još nisu mjerljivi, ali je zato mjerljiv stres kojem je zastupnica izložena. Kako je Petir rekla pred kamerama, njezin je rad u Saboru toliko stresan da je zastupnicama potrebno omogućiti odlazak u mirovinu sa 55 godina, dakle deset manje od ostalih žena, a pet manje od muških kolega zastupnika. Fra Kožul bi uskoro mogao voditi i misu za oporavak zastupnica od stresa.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
 • Avatar inkvizitor
  inkvizitor:

  Koliko bi tek kostalo da je za proracun digla nogu umjesto ruke?

 • ozujsko:

  \"inkvizator\" bogme,bogme,obadvije da digne,ala bih kostalo,hehehehhe

 • cici14:

  Hm Tak je ovaj Mršić procijenio i odmaralište u Pirovcu. A za jadnu Adlešičku, ta primjedba o lovi nije umjesna, jer ona je jadna stvarno stradala s glavom, pa ni ne zna za što diže ruku i u kojoj je ... prikaži još!e stranci. Ove ostale ne vrijedi ni komentirati.