Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE SVEGA

Tko će biti novi ravnatelj/ica Galerije Klovićevi dvori?

vesna juric bulatovic
Davor Puklavec/PIXSELL
31.01.2015.
u 13:00

Prema međusobnom ugovoru, Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb dogovaraju se sada prvo o novom v.d. ravnatelju Galerije Klovićevi dvori čije će ime vrlo brzo biti objavljeno

        Za poštovano ime Marine Viculin, nakon njezine prerane smrti, traži se najbolja zamjena, to jest novo vodstvo Galerije Klovićevi dvori. Jasno da se u kulturnim krugovima raspravlja o tome – nižu se imena koja bi mogla kandidirati za mjesto novog ravnatelja. Navode se ona iz područja povijesti umjetnosti ali i iz kulturne politike. Najčešće se spominje ime dosadašnje zamjenice ravnateljice GKD, povjesničarke umjetnosti Jasmine Bavoljak, a k tome ime Vesne Jurić Bulatović (na fotografiji), zamjenice ministrice kulture Andreje Zlatar Violić.

 Vesnu Jurić Bulatović iznenadilo je naše pitanje o tome. Kaže kako o toj kombinatorici ništa nije čula. Na poziciji zamjenice ministrice kulture posredno je čak i uključena u imenovanje v.d. ravnatelja GKD. No znamo je kao jednu od najvećih stručnjakinja u području muzejske djelatnosti, godinama vezane za MUO, kao i u području kulturne politike, pa spominjanje njezina imena ima veliko pokriće.

Prema međusobnom ugovoru, Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb dogovaraju se sada prvo o novom v.d. ravnatelju Galerije Klovićevi dvori čije će ime vrlo brzo biti objavljeno. Tada pak, kako reče Jasmina Bavoljak, Galerija Klovićevi dvori raspisuje natječaj za ravnatelja, na koji se može javiti svatko stručan za taj posao. Novog ravnatelja Galerije Klovićevi dvori potom imenuje Ministarstvo kulture RH. U međuvremenu rad Galerije Klovićevi dvori teče punom parom pod palicom Jasmine Bavoljak, moguće v.d. ravnateljice, kako se spominje, pa je nakon izložbe španjolskoga dizajna, sinoć u Noći muzeja otvorena izložba “Foto Tonka”. Slijede “Majstori talijanskog baroka u Hrvatskoj”, pa izložba austrijskog dizajna...     

>> Umrla je Marina Viculin, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije