Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi u srednje škole

Zvonimir Stanić: Sustav nije pao, prijave će biti moguće u podne

zvonimi stanić ravnatelj CarNeta
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
26.06.2015.
u 09:24

U medijima su se pojavile informacije da su prijave za upise u srednje škole prijašnjih godina bile moguće već od ponoći, no i to i je demantirano.

Danas kreću online upisi u srednje škole za ljetni rok. Pa iako su se u medijima pojavile informacije da je sustav prijava pao te da se budući srednjoškolci ne mogu prijaviti u željene škole što je još jedan pokazatelj slabog funkcioniranja sustava, iz CarNeta odbacuju takve ifnormacije.

- Prijave za upise u škole bit će moguće danas oko podneva. Sustav nije pao, sve funkcionira prema očekivanjima i svi učenici moći će se normalno prijaviti za upise u željene škole - rekao je ravnatelj CarNeta Zvonimir Stanić (na fotografiji).

U medijima su se pojavile informacije da su prijave za upise u srednje škole prijašnjih godina bile moguće već od ponoći, no i to i je demantirano.

- Ta informacija nije točna. Nakon što se na stranici Upisi.hr objavi informacija da će upisi početi, tada će se učenici moći prijaviti. Do tada prijave u sustav nisu moguće - rekao je ravnatelj CarNeta Zvonimir Stanić

 U svakome upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja. 

Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u jesenskome roku počinje 24. kolovoza. 

Na pojedine napise u medijima reagiralo je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta, Gordana Zuccon.

"S obzirom na netočne napise na nekim portalima kako je upis u I. razred srednje škole trebao započeti u ponoć, što nikad nije bio slučaj, šaljem sljedeću obavijest:

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016., danas, 26. lipnja 2015. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ.

Prijave obrazovnih programa započet će u 12 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22 sata.  Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“  te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2015. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2015. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim  redoslijedom. Sukladno  tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u gore navedenoj publikaciji na str. 31. i 32.

>> Od jeseni besplatne knjige 
i za sve srednjoškolce

Komentara 1

DU
Deleted user
10:42 26.06.2015.

Kod nas u ovako stresnim situacijama za cijele obitelji koristi se termin "oko". Ili je u 12, 13, 15 sati, ili neka oni koji to trebaju provesti odstupe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije