Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moto utrka

Zvonimir Kršlović pobjednik desetog "Mega bikers susreta"

reli (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
11.05.2013.
u 19:50

Za utrku ubrzanja prijavilo se 37 vozača koji su se natjecali u dvije kategorije, klasi motora do 650 kubičnih centimetara i klasi iznad 650 tzv. "Open".

Program dvodnevnih 10."Mega bikers susreta", koje je i ove godine uspješno organizirao Moto klub "Brod" nastavljeni su danas najatraktivnijim dijelom susreta, moto utrkom ubrzanja koja se vozila na ravnom dijelu dionice Zapadne vezne ceste u naselju "Jelas".

Za utrku ubrzanja prijavilo se 37 vozača koji su se natjecali u dvije kategorije, klasi motora do 650 kubičnih centimetara i klasi iznad 650 tzv. "Open".

Nekoliko tisuća Brođana pratilo je ovo zanimljivo natjecanje u kojem nije nedostajalo adrenalina, mirisa paljenih guma i benzina, žestoke i brze vožnje, te spretnih i odličnih vozača. U klasi motora do 650 kubika natjecalo se 18 vozača , a pobijedio je Zvonimir Kršlović iz Siska sa Yamahom R6, postigavši izlaznu brzinu od 212 km/h.

On je u finalu pobijedio Željka Valića iz Podvinja koji je vozio Hondu CBR 600 RR.

U jačoj "Open" klasi iznad 650 kubičnih centimetara pobjedu, prvo mjesto i nagradu od 1010 Eura podijelili su Zvonimir Kršlović i Đuro Rajčević. Ivan Kovačević iz Vinkovaca koji je prvotno bio proglašen pobjednikom diskvalificiran je zbog kvara na mjenjaču njegovog motora, pa je utrku mimo regularnih pravila nastavio voziti prijateljevim Suzukijem K-5, GXR 1000.

U revijalnom dijelu programa posjetitelji su imali priliku vidjeti nesvakidašnju automobilsku vožnju Daria Konopeka i njegov "nabrijani" Audi 90 s čak 950 konjskih snaga, kao i "stand show" akrobacije Matije Podhraškog.

Veseli i potpuno bezopasni dio revijalnog programa upotpunili su Brođani Andrej Štos i Silvijo Safundžić, članovi slavonskobrodske rock skupine "Digitalna kokoš". Oni nisu imali problema s viškom adrenalina, jer su utrku ubrzanja "projuriti" poštanskim biciklima.

U cilju su imali izlaznu brzinu 21 kilometar na sat, a tko je od njih dvojice na kraju utrke pobijedio ostala je nepoznanica. Motorijada se nastavlja večeras na Sportsko-rekreacijskom centru "Poloj", gdje posjetitelje očekuju koncerti "Opće opasnosti", te Marijana Bana & "Diktatora".

>>Otvoreni 5. susreti Sekcije restauratora i preparatora HMD-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije