Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U studiju HRT-a

Žustra rasprava sindikalista i državne tajnice: 'Dignuli ste se i otišli'

Mladen Novosel i Majda Burić
Foto: Screenshot HRT
18.09.2018.
u 13:42

– Nije to socijalni dijalog kad se socijalne partnere doslovno omalovažava – poručio je Novosel

Žustra rasprava obilježila je danas gostovanje sindikalista Mladena Novosela i državne tajnice u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majde Burić u HRT-ovu Studiju 4 u povodu mirovinske reforme.

Sindikati su nezadovoljni zbog Vladina čvrstog stajališta u vezi s produljenjem radnog vijeka do 67. godine već od 2031. te zbog stroge penalizacije prijevremenog umirovljenja, zbog čega najavljuju prosvjede. 

Na pitanje ima li šanse za nastavak pregovora, Novosel je odgovorio da se i nakon rata razgovara, dok je na pitanje zašto su napustili pregovore rekao da pregovora nije ni bilo.

– Slažem se s gospodinom Novoselom o važnosti socijalnog dijaloga – rekla je Burić.

– Ali vi morate znati što je socijalni dijalog – reagirao je Novosel.

– Složit ćete se sa mnom, nije partnerski odnos ako se jedan od sudionika digne, otvori vrata i ode. To nije nikakav socijalni dijalog, to nije nikakvo partnerstvo – rekla je Burić.

– Nije ni socijalni dijalog kada se socijalne partnere doslovno omalovažava – poručio je Novosel.

Burić je rekla da se reforma priprema već više od godinu dana, da je sve dobro isplanirano te da 1. siječnja 2019. na snagu stupa set mirovinskih zakona. Novosel pak ministru zamjera njegovu navodnu izjavu "što će meni sindikati, pa mene podržavaju poslodavci". 

– Isti oni poslodavci koji otpuštaju radnike kao tehnološki višak čim navrše 50 godina, a jučer podržavaju zakon da se radi do 67 godina! Pa tko je tu lud? – upitao je Novosel.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Komentara 12

VK
VKSS
14:08 18.09.2018.

Samo po nasim pravima,a sve malverzacije sto se provode u drzavnim firmama nikom nista,ni pokusati zakonski da se rijese,nego se poslije onda prica

MA
Marko1337
15:49 18.09.2018.

sindikalni paraziti prodaju maglu i zaglupljuju narod uz pomoć bolesnih medija. Što mislite, odakle tolike milijarde svake godine da se isplate mirovine iz proračuna ? Mladi iseljavaju, ealni sektor na nogama, a komunjarska gamad na proračunu se i dalje množi. Još danas se isplaćuje preko 30.000 boračkih mirovina titovih zločinaca. Odakle ?

DD
ddh
17:52 18.09.2018.

Vrlo je upitno to, da su ti t.zv. "Sindikati" negdje nekakvi partneri. Ti sindikati su jedna podorganizacija SDP-a odnosno komunisti, koji su se u medjuvremenu pretvorili u hrpu niskoristi i koji su vec odavno postali jedna ucjenjivacka mafija. I mogu njih isto tako komunisticki mediji glorificirati koliko hoce, niskorisna mafija ostaje mafija. Ta mafija bi o svemu odlucivala, ali niti za nista nebi snosila odgovornost. Te i takve sindikate treba zabraniti, jer ti su najveci kocnicari bilo kakvih pomaka na bolje u Hrvatskoj. A taj Novosel nosi krunu gluposti. Totalno nekvalificiran, te ideoloski korumpiran petlja se u stgari, od kojih nista ne razumije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije