Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog korone
Povratak na članak

Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun

Na poleđini pisma župnik je vjernicima dostavio molitvu za blagoslov obitelji te ih pozvao da sami na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, blagoslove svoj stan i svoju obitelj.

Komentari 226

ZV
zvezdomor
12:34 05.12.2020.

Krstimo unuka nedavno- koliko treba platiti: ništa ..ako želite sami nešto ostavit za potrebe imate tamo škrabicu. Blagoslov kuće prošli Božić pŕipremim kovertu sa 200 kn kao uvjek na stolu- a ne ne treba ništa, vidim imate djecu i mlade a njima treba..... Toliko

VL
DU
Deleted user
11:14 05.12.2020.

Kako negativistički i bezobrazno sročen naslov članka. Sram vas bilo... Ako pročitate župnikovo pismo, to uopće ne piše na takav način. Vrlo je odgovorno od župnika što je u ovoj epidemiološkoj situaciji odlučio ne održati službeni blagoslov, no ipak je vjernicima podijelio naljepnice i dao jasne upute kako to napraviti. Što se tiče novca, to je godišnji dar na dobrovoljnoj bazi koji će svi pripadnici crkve dati ako i koliko mogu jer znaju da time doprinose svojoj zajednici.

VL
Avatar Primarius
Primarius
11:57 05.12.2020.

Naslov tendeciozan... sve transparentno tko voli nek izvoli....jel krade, mulja ili obećava 8000€ za rad od kuće možda?

VL
ZV
zvezdomor
12:54 05.12.2020.

Da, i još nešto kad novinari napišu tendenciozni i mrziteljski uradak protiv crkve potpišu VL jer nemaju kuglica sebe potpisati ...bijedno ako ste junaci ajde napišite nešto protiv islamske organizacije....našli bi vas i pod VL ..junačine

VL
Avatar Asterix
Asterix
11:04 05.12.2020.

Nema ništa loše u tome, tko voli nek izvoli. Puno pošteniji način financiranja Crkve nego oporezivanje po sili zakona.

VL
DU
Deleted user
11:51 05.12.2020.

Ja ću crkvi uplatiti ako želim a iz poreza mibez pitanja uzimaju za kojekakva društva i udruge od kojih mi je zlo!

VL
DH
dalibor.hren
13:18 05.12.2020.

Zanimljivo da ste napisali župnikovo ime i prezime (nitko ne mora uplatiti), a ime vlasnika kafića koji je, unatoč zabrani, radio je 41 godišnjak!?

VL
PA
Pajo
11:43 05.12.2020.

Ne vidim di je problem? Dobijes uplatnicu i ako zelis uplatis. Pa to rade sve udruge h HR. Bar jedna tjedno je u sanducicu. Mislim da VL, kao i sve srpske novine ( VL je u vlasnistvu Srba) ima problem s Crkvom, o tosamo katolickom.

VL
ZV
zvezdomor
12:51 05.12.2020.

Jel pita tko koliko novca godišnje platim vesni teršelić i dokumenti koja direktno radi protiv hrvatske. stotine tisuća kuna za 6 članova te zločinačke organizacije - to ni malo ne muči vaše zrnce riže u glavi

VL
DU
Deleted user
12:00 05.12.2020.

Nema vjerske zajednice koja se ne financira prilozima vjernika/kongregacije. Kao i svako drugo dobrovoljno udruzenje ljudi. U cemu je problem?

VL
RI
rimac444
13:57 05.12.2020.

Župnici bi mogli u ovoj situaciji blagoslivljati kuće koji to žele na pragu bez ulaska u kuću. Što se tiče crkve ona zslužuje da je financiramo prije nego bilo koju partiju, naročito levu ili udruge. kulturu i druge parazite, jerer zahvaljujći crkvi hrvatski narod je opstao, crkva je sačuvala identitet hrvatskog naroda ka da su ga htjeli posrbiti, ili u Istri i Dalmaciji talijanizirati

VL
TO
tolonja
11:49 05.12.2020.

Novi list iz grada kojeh navode u članku je iz grada gdje se "boja"vlasnika nije promijenila od 1945. g.

VL
Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
11:31 05.12.2020.

Novinarski senzacionalisticki smr@dovi iz VL nastavljaju bjesomucnu kampanju protiv Crkve ovakvim ciljanim huskackim clancima nadajuci se da ce time izazvati raskol izmedju Crkve i vjernika. Nece. Onaj tko nije nikad bio aktivni clan Crkve, nikad nece razumjeti poseban odnos Zupnika i vjernika iz njegove zupe. Nikakvi pamfleti i nikakva antikatolicka kampanja to nece unistiti, uzalud vam trud. Radije pisite o tome kako svaki mjesec prisilno uplacujemo teske milijarde u drzavni proracun, a za uzvrat od drzave dobivamo golog Kurza. Radije dam Zupniku 500 kn nego drzavi nekoliko stotina tisuca kn godisnje. Od njega dobijem puno vise.

VL
TR
tramvajac
12:33 05.12.2020.

Zašto ovakvi tendenciozno iskrivljeni naslovi? Zašto u potpisu vecernji. hr a ne ime i prezime? Zato što se komunjarski novinarčić i sitna duša koji stoji iza tog članka skriva jer bi se inače razotkrio u svojem moralnom siromaštvu. Mrzitelj Crkve i mrzitelj vjernika, prikazuje se kao da vodi brigu o našim novcima. Nema petlje i ne smije pisati o milijardama koje su maznuli Kradese i Zdipi pa zato proziva dobrog župnika i huška narod protiv Crkve. Neće ići, crviću novinarski.

VL
FE
fefellerunt
14:08 05.12.2020.

Još jedan naslov koji potiče na mržnju ,a za to nitko ne odgovara. Da bi se u tekstu, koji mali broj čita, onda navelo da tko osjeća potrebu da uplati na žiro račun, opet kako ne bi dolazilo do nepotrebnihebnih kontakata i širenja zaraze. interesantno kako je velikoj većini hrvatskih medija trn u oku upravo RKT crkva u Hrvatskoj, a niti jedna druga religija iako među njima nema velikih razlika niti po pitanju financiranja. Ipak je licemjerstvo jedno od temeljnih vrlina u državi gdje većinu čini gomila smeća

VL
DU
Deleted user
13:03 05.12.2020.

Naravno zlonamjeran tekst. Crkva , svečenici i časne, moraju živjeti, a za to je danas potreban novac koji dijelom dobiju od države dijelom od milodara vjernika. Mudar i pametan svečenik , obrazovan i savjestan prilagodio je, u duhu Krista, blagoslov domova, a da se poštuje baš sve, potreba za blagoslovom, milodari dobrih ljudi i epidemiološke mjere. To je najpametnije što i kako crkva može pomoći sebi i svojim vjernicima, sve ostalo je neodgovorno, zatucano i prije svega štetno u ovim epidemiološkim uvjetima, a oni koji to ismijavaju su zlonamjerni i nečasni ljudi.

VL
Avatar Arkandjel
Arkandjel
12:24 05.12.2020.

Evo opet VL sa svojim tendencioznim naslovima. Sta je to zupnik krivo napravio?? Da sam u rizicnoj skupini i ja bi na njegovu mjestu ucinio isto. Sto se uplata tice ima pravo. Ne prisiljava se nikoga da uplati a svaki Katolik zna da se 'danak' crkvi treba dati i nijedan se Katolik oko toga ne buni. Bune se jedino kvazi-vjernici takozvani sezonci koji u crkvu dodju dvaput godisnje.

VL
ZV
zvezdomor
12:41 05.12.2020.

Koliko jada i bijede vidim u komentarima , najrječitiji su ateisti koji plaču za svojim novcem koji je eto otet njima i dan crkvi čak se i milijarde spominju a ja eto mislim da od tih koji su najglasniji nikakve financijske koristi nema nitko jer su luftbremzeri probisvjeti i bitange koji sami žive na socijali ovog društva. Evo čitam o našim vrlim pjevcima koji propadaju blamiraju se po novinama nemaju za kruh ni za telefon a kad su brali 5- 15.000e po nastupu nitko im ravan bio nije a sad fektaju okolo što crkva nikad nije radila- daj ako želiš

VL
JU
Jura
18:37 05.12.2020.

Koji ste vi ne dobronamjernici u ovom kuriru2, pa to je stvarno za ispovraćati se. Fuj.

VL
MO
montello
18:01 05.12.2020.

siutacija je teska itreba shvatiti da se ne moze ici od kuce do kuce nije sigurno,

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.