Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odvjetništvo: Iz PZC cestogradnje izvučeno 7,4 mil. kn

Na meti čelni ljudi varaždinske i koprivničke tvrtke
17. ožujka 2015. u 14:45 1 komentara 869 prikaza
18.10.2013., Koprivnica - Radnici Poduzeca za ceste Varazdin ce danas i sutra asfaltirati veci dio Starogradske ulice koja je vec nekoliko mjeseci zatvorena za sav promet zbog potpune obnove podzemne i nadzemne komunalne infrastrukture i javne rasvjete. N
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Zbog sumnje da je iz tvrtke PZC cestogradnja sa sjedištem u Draganovcu kod Koprivnice na nezakonit način izvučeno 7,4 milijuna kuna, Županijsko državno odvjetništvo iz Varaždina donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv direktora Mladena Kovačića (55) i protiv Saše Varge, šefa uprave varaždinskog Poduzeća za ceste, koje je vlasnik PZC cestogradnje.

Županije suvlasnici

Odvjetništvo smatra da postoji osnovana sumnja kako je Varga naložio Kovačiću da "napumpa" račune za poslove koje je PZC cestogradnja obavljala za Poduzeće za ceste. Dva su poduzeća, kako se navodi u priopćenju varaždinskog odvjetništva, imala ugovor o međusobnoj trgovačkoj i poslovnoj suradnji, prema kojemu je Poduzeće za ceste pružalo PZC cestogradnji organizacijske, savjetodavne, računovodstvene i knjigovodstveno-financijske usluge te usluge pružanja tehničke pomoći i održavanja mehanizacije. Putem računa s uvećanim cijenama PZC cestogradnja platila je Poduzeću za ceste od 2011. do 2013. 7,4 milijuna kuna više nego što je iznosila vrijednost stvarno obavljenih radova i usluga, smatraju istražitelji.

Varaždinska tvrtka glavni je izvoditelj radova na asfaltiranju i održavanju prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a vlasničke udjele u njoj imaju Koprivničko-križevačka, Varaždinska te Krapinsko-zagorska županija. Preklani je ostvarila oko 95 milijuna kuna prihoda uz dobit od 3,7 milijuna kuna.

Dobit znatno pala

U oči upada podatak da je njezinoj tvrtki kćeri iz Draganovca dobit znatno pala u razdoblju u kojemu se, kako smatra Odvjetništvo, iz nje isisavao novac. Profit je u 2012. iznosio 2,3 milijuna kuna, a iduće godine puna dva milijuna kuna manje.

Šef uprave varaždinskog Poduzeća za ceste Saša Varga jučer nije želio komentirati otvaranje istrage u kojoj su on i Kovačić osumnjičeni za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.  

>> Premilovac se s još troje sumnjiči za izvlačenje 4,5 milijuna kuna

>> Nova cesta i most od 125 mil.kn razvijaju i turizam i gospodarstvo

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • TechnoCroat:

    Nista novog. U Hrvatskoj je najrasirenija metoda zarade "izvlacenje".