Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Odvjetništvo: Iz PZC cestogradnje izvučeno 7,4 mil. kn

18.10.2013., Koprivnica - Radnici Poduzeca za ceste Varazdin ce danas i sutra asfaltirati veci dio Starogradske ulice koja je vec nekoliko mjeseci zatvorena za sav promet zbog potpune obnove podzemne i nadzemne komunalne infrastrukture i javne rasvjete. N
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
17.03.2015.
u 14:45

Na meti čelni ljudi varaždinske i koprivničke tvrtke

Zbog sumnje da je iz tvrtke PZC cestogradnja sa sjedištem u Draganovcu kod Koprivnice na nezakonit način izvučeno 7,4 milijuna kuna, Županijsko državno odvjetništvo iz Varaždina donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv direktora Mladena Kovačića (55) i protiv Saše Varge, šefa uprave varaždinskog Poduzeća za ceste, koje je vlasnik PZC cestogradnje.

Županije suvlasnici

Odvjetništvo smatra da postoji osnovana sumnja kako je Varga naložio Kovačiću da "napumpa" račune za poslove koje je PZC cestogradnja obavljala za Poduzeće za ceste. Dva su poduzeća, kako se navodi u priopćenju varaždinskog odvjetništva, imala ugovor o međusobnoj trgovačkoj i poslovnoj suradnji, prema kojemu je Poduzeće za ceste pružalo PZC cestogradnji organizacijske, savjetodavne, računovodstvene i knjigovodstveno-financijske usluge te usluge pružanja tehničke pomoći i održavanja mehanizacije. Putem računa s uvećanim cijenama PZC cestogradnja platila je Poduzeću za ceste od 2011. do 2013. 7,4 milijuna kuna više nego što je iznosila vrijednost stvarno obavljenih radova i usluga, smatraju istražitelji.

Varaždinska tvrtka glavni je izvoditelj radova na asfaltiranju i održavanju prometnica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a vlasničke udjele u njoj imaju Koprivničko-križevačka, Varaždinska te Krapinsko-zagorska županija. Preklani je ostvarila oko 95 milijuna kuna prihoda uz dobit od 3,7 milijuna kuna.

Dobit znatno pala

U oči upada podatak da je njezinoj tvrtki kćeri iz Draganovca dobit znatno pala u razdoblju u kojemu se, kako smatra Odvjetništvo, iz nje isisavao novac. Profit je u 2012. iznosio 2,3 milijuna kuna, a iduće godine puna dva milijuna kuna manje.

Šef uprave varaždinskog Poduzeća za ceste Saša Varga jučer nije želio komentirati otvaranje istrage u kojoj su on i Kovačić osumnjičeni za kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.  

>> Premilovac se s još troje sumnjiči za izvlačenje 4,5 milijuna kuna

>> Nova cesta i most od 125 mil.kn razvijaju i turizam i gospodarstvo

Komentara 1

TE
TechnoCroat
15:22 17.03.2015.

Nista novog. U Hrvatskoj je najrasirenija metoda zarade "izvlacenje".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije