Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spajanje gradova

Nova cesta i most od 125 mil.kn razvijaju i turizam i gospodarstvo

Cestogradnja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
31.03.2014.
u 09:08

Time bi se napokon povezali Zaprešić i Samobor, a investiciju su preuzele Hrvatske ceste

Iako su Zaprešić i Samobor zračnom linijom udaljeni manje od 10 kilometara, da bi iz jednog grada došli u drugi potrebno je prijeći najmanje 25 kilometara. Prepreka povezivanju dvaju susjednih gradova je rijeka Sava i stalno odgađanje gradnje mosta.

Od 2007. godine projekt gradnje mosta preuzele su Hrvatske ceste koje ga planiraju sagraditi do 2016. godine, no mjerodavni datum nisu željeli odrediti. Kazali su pak kako je odlučeno da će se gradovi spojiti novom prometnicom koja će se graditi od čvora Bobovica na autocesti Zagreb - Ljubljana do Prigorja Brdovečkog. Na tom potezu sagradit će se i novi most preko rijeke Save.

– Trenutačno je ugovorena izrada idejnog rješenja i studije o utjecaju na okoliš, a procijenjena vrijednost cijele investicije je 125 milijuna kuna – kazali su u Hrvatskim cestama.

U Samoboru i Zaprešiću kažu da je svima u interesu da se projekt što prije realizira.

– Osim dnevnih migracija, bolja prometna povezanost Zaprešića i Samobora znatno bi utjecala na razvoj turizma i gospodarstva s obje strane rijeke Save – kazala je Jelena Košec iz uprave grada Zaprešića.

Komentara 4

IN
ingeniozan
17:27 12.02.2022.

Danas je 12.2.2022. nema još uvijek

KK
katarina.kunovic.1
11:59 31.03.2014.

Dragi pišče ovih slatkih redaka kad god novinari nisu imali što pisati hvatali su se ovog mosta,nasipa hidrocentrala i slično.O ovome se priča zadnjih naj manje 40 godina i ništa.Zašto jer nikom od bivših i sadašnjih glavešina nije u interesu a tako će i ostati vidim.Sezona koselih krastavaca ipak još nije krenula.Pozdrav.

BM
bmarchy
09:27 27.05.2018.

Evo,godina je 2018. i od mosta nema ni m.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije