Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel građanima

Županijski Stožer civilne zaštite: Neka vas ne zavara sunčano vrijeme

Foto: kckzz.hr
28.03.2020.
u 13:22

Na području županije dvije su zaražene osobe, s time da je jedna osoba pred izlječenjem.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je uputio apel građanima da se pridržavaju svih mjera i uputa te ostanu u svojim domovima kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Na području županije dvije su zaražene osobe, s time da je jedna osoba pred izlječenjem. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je novozaražena osoba i izolaciji u koprivničkoj bolnici i dobrog je zdravstvenog stanja, a u kućnoj izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom je i 35 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima, no one su bez zdravstvenih smetnji i bez simptoma.

- Molim građane da ih ne zavara ovo toplo vrijeme i da se ponašaju odgovorno, neka paze na socijalnu distancu i poštuju sve propisane mjere i upute kako bi se spriječilo širenje zaraze. Policijski službenici i operativne snage civilne zaštite će ovoga vikenda pojačano patrolirati, budite odgovorni i ostanite u svojim domovima - apelirao je načelnik Ljubić.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla potvrdila je kako je drugozaražena osoba dobrog zdravstvenog stanja sa blažim simptomima. Bila je u kontaktu s osobom koja je boravila na tom području prošlog tjedna.

- Znamo izvor zaraze i s kime je bila u kontaktu, dakle sve držimo pod kontrolom. Imala je i dva kućna kontakta koji su trenutno u samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom. U ovom je trenutku važno da nas ovo lijepo vrijeme ne izmami van na druženje već da se i dalje pridržavamo socijalna distance uz sve upute o održavanju higijene – rekla je ravnateljica Vadla.

U koprivničkoj bolnici nalaze se četiri osobe u izolaciji od čega su dvije pozitivne na koronavirus, a za dvije se čekaju rezultati. Policija je evidentirala dvije osobe koje su dva puta prekršile mjeru samoizolacije.

- Zbog toga smo u kontaktu s državnim odvjetništvom i razmišljamo o kaznenim prijavama – kažu u policiji.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
15:56 28.03.2020.

Nešto me sve to malo iritira. Pa ako imamo sunčano vrijeme, kod takvog vremena je i UV zračenje sunca vrlo jako, a znamo da UV zrake ubijaju sve bakterije i viruse. E sada, ako imam pravo čega da se bojimo ako izađemo sami ili sa partnerom na svježi zrak i pri tome izbjegavamo druženje gdje je tu opasnost od zaraze? Ili kako će se virus zadržati na podu ili u zraku ako ga UV zraka pogodi? Dali mi netko može taj efekt objasniti.

MA
marsovac
13:49 28.03.2020.

neki se nadaju ljetu i suncu kako bi korona nestala,........ha, ha,.....zivi bili pa vidjeli.

Avatar 2222
2222
14:54 28.03.2020.

Ne shvacam kakvo je to radno mjesto STOZAR ?Koliko se sijecam kod nas hrvata u liki to je bio covijek koji je nadgledao skupljanje hrane za blago stavljajuci ga u Sog sijena, Sto po ovom znaci da covijek koji pratiti pravljenje stoga s sijenom. A ovi drzavni bas tako izgledaju ali nemaju sijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije