Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština KZŽ

Županijski proračun raste - HDZ nezadovoljan

Skupština
Foto: Matija Topolovec
18.12.2013.
u 16:00

Proračun za 2014. godinu iznosti 165,3 milijuna kuna. Župan Kolar kaže kako zagorsko gospodarstvo nije u rasulu jer su iz godine u godinu vlatiti prihodi sve veći

Zagorski skupštinari na svojoj su preksinoćnjoj sjednici usvojili proračun za 2014. godinu. Proračun će iznositi 163 milijuna kuna, što je dva posto manje od plana za ovu godinu i sa prenesenim viškom prihoda od 2,3 milijuna kuna, on će iznositi 165,3 milijuna kuna. Župan Željko Kolar braneći proračun rekao je kako je on realan, a baza mu je izvršenje ovogodišnjeg proračuna. Posebno je istakao kako su iz godine u godinu vlastiti županijski prihodi sve veći, da je veći porez od poreza na dohodak, čime demantiraju sve one koji govore da je zagorsko gospodarstvo u rasulu i da je nezaposlenost iz dana u dan sve veća.

Proračun je bezličan

Replicirao mu je šef zagorskog HDZ-a Žarko Tušek, rekavši kako se zagorska “Bajka na dlanu” nastavlja, kako neće koristiti floskule poput onih da proračun nije razvojan, ni socijalno osjetljiv, već je on bezličan.

- Sve smo to imali i dosad i zbog toga smo danas tu gdje jesmo, zato imamo toliku stopu nezaposlenosti, zbog toga nas ozbiljni investitori zaobilaze, rekao je Tušek. - Za usluge informiranja javnosti, Ured župana potrošit će 156 tisuća kuna da bi njegova slika osam puta izašla u novinama, daje se 517 tisuća kuna za “Bajku na dlanu”, a u njoj se potpuno ignorira istok Zagorja, Prave se filmovi o Zagorju u kojima se ignorira Krapina, ne spominju se Ljudevit Gaj, čak ni Franjo Tuđman i Veliko Trgovišće, ali zato Tita niste zaboravili. Daje se puno novca ZARA-i koja nije napravila gotovo ništa da bi se dobili novci iz fondova EU-a. Novci se kapom i šakom dijele samo politički podobnim udrugama, poduzetnicima i OPG-ima - rekao je Tušek te dodao kako se u ova krizna vremena premalo izdvaja za socijalu i obrazovanje. Odbacujući Tušekove optužbe, župan je naglasio kako proračun upravo jest socijalno osjetljiv i razvojan.

‘Imat ćete priliku’

- Ni jednu socijalnu stavku nismo dirnuli, a izvorne prihode maksimalno smo usmjerili u gospodarstvo. Ova koalicija dobila je izbore, stojimo iza svake stavke, a vi ćete biti i prilici da nakon tri i pol godine, napravite proračun po svome - rekao je župan.Pri kraju je nakon replika došlo i do prepirke. Tušek je naime Kolaru prigovorio kako uporno u svojim izlaganjima izbjegava termin Hrvatsko zagorje govoreći samo Zagorje. Na to mu je Kolar odgovorio kako on njegovom hrvatstvu nema što prigovarati jer se i kao branitelj borio za današnju Hrvatsku. Proračun je izglasan s 26 glasova za, 12 protiv i jednim suzdržanim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije