Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školstvo

Županija u tri godine izgradila čak 15 novih škola, a ove godine tri

skola
Dragutin Šantoši
06.09.2010.
u 15:23

U osnovnim školama županije ove godine je 8700 đaka, među kojima 900 prvoškolaca, te 3700 učenika srednjih škola među kojima su 1052 učenika upisala prvi razred.

VIROVITICA - U osnovnim školama županije ove godine je 8700 đaka, među kojima 900 prvoškolaca, te 3700 učenika srednjih škola među kojima su 1052 učenika upisala prvi razred.

– Uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Virovitičko-podravske županije u svim školama stvoreni su potrebni uvjeti za rad pa je u svim školama nova školska godina počela bez većih poteškoća – potvrdila je Vesna Šerepac, županijska pročelnica za školstvo u Virovitici.

Osmogodišnji učenik Ivan Vuković pamtit će ovogodišnji prvi dan škole vrlo dugo jer je u njegovu selu Pčeliću izgrađena nova zgrada područne osnovne škole, a čast da u nazočnosti svojih prijatelja, roditelja, učitelja i brojnih gostiju prereže vrpcu i otvori novo zdanje pripala je upravo njemu.

Virovitičko-podravska županija po prosječnim plaćama jedna je od najsiromašnijih hrvatskih županija, ali kada su u pitanju djeca i obrazovanje, na tome se ne štedi. U posljednje dvije i pol godine na području županije izgrađeno je čak 15 novih škola, obnovljeni su mnogi dotrajali školski objekti, a jučer su nove školske zgrade otvorene i u Rušanima i Kozicama. Za tri nova školska zdanja županija je izdvojila 4 milijuna kuna, a važno je reći da će u 2010. godini županijska vlast gotovo dvije trećine proračuna potrošiti na školstvo.

– Prije dvije godine u staroj zgradi škole u Pčeliću na zidu od sirove cigle nije mogla stajati ploča, a oko škole trčali su štakori pa razumijem roditelje koji u takvu školu nisu htjeli puštati svoju djecu. To smo odlučili promijeniti pa danas i djeca Pčelića imaju školu kakvu imaju djeca u Virovitici, Zagrebu, Splita ili bilo kojemu drugom gradu. Školu u Pčeliću otvorili smo za svega 10-ak učenika, ali to nije malo. Ulaganje u djecu, škole i znanost ulaganje je u budućnost – izjavio je župan Tomislav Tolušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije