Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA Na liniji Županija – Grad Krapina česte smetnje

Županija ne pomaže projekte Crvenoga križa

29.05.2009.
u 17:49

Javna je tajna da odnosi između Županije i Grada Krapine zbog različitih političkih struktura nisu baš najbolji. I sljedeće četiri godine Županijom će vladati lijeva opcija predvođena SDP-om, dok Krapina tradicionalno ostaje HDZ-u i aktualnom gradonačelniku Josipu Horvatu.

Gradske zamjerke
Horvatu nitko ne može osporiti veliki angažman u vezi s dovođenjem novca iz državne blagajne namijenjenoga za razvitak grada. No, on zamjera županijskoj vlasti da često ignoriraju Grad Krapinu i gradske projekte.

Zadnja Horvatova zamjera odnosi se na projekt gradskog društva Pomoć u kući starijim osobama, koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa i jedno je od najboljih programa u Hrvatskoj, koji novčano podupire Ministarstvo obitelji. Županija to prešućuje u svojim izvješćima, rekao je Horvat. U Županiji, pak, ne misle tako.

- Podržavamo rad županijskog društva, kao i sva gradska društva, kaže dosadašnja županica Sonja Borovčak te podsjeća da Županija ispunjava svoju zakonsku obvezu osiguranjem novca, ove godine to je 370.000 kuna.

Program Pomoć u kući starijim osobama podržavamo u cijeloj županiji, pa smo i za potrebe Grada Krapine i okolnih općina sufinancirali nabavu vozila sa 50.000 kuna. Drago nam je da Gradsko društvo ima tako dobru suradnju s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i uz pomoć Grada uspijeva dobiti novac - vele u županiji.

Odbijen projekt?
No, županiji se zamjera i što je povjerenstvo odbilo novčano podržati program suzbijanja zloporabe droga, alkohola i pušenja među mladima, koji također provodi GDCK Krapina u suradnji s Ministarstvom zdravstva. Kad se odlučivalo o raspodjeli novca udrugama, rečeno je da u sklopu Zavoda za javno zdravstvo djeluje Centar za prevenciju ovisnosti u Krapini, koji izvrsno radi u suradnji s mrežom udruga mladih i bilo bi dobro da se Gradsko društvo Crvenog križa Krapina uključi u tu mrežu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije