Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tek 50 prosvjednika

'Županica mora otići, mi smo je birali, možemo je i smijeniti'

prosvjed
Foto: Nikola Čutuk/PIXELL
1/6
08.02.2014.
u 13:54

Dan nakon što je krim policija "češljala" papirologiju i ispitala županicu, u Sisku je poruka jasna: Županica treba otići!

Ostavku županice Marine Lovrić Merzel na prosvjedu je danas ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u središtu Siska zatražilo pedesetak građana, revoltiranih optužbama koje je prije tjedan dana javnosti iznijela bivša predstojnica njezina kabineta, zviždačica Jasmina Jovev, a na račun trošenja novca poreznih obveznika u privatne i stranačke svrhe.

Dan nakon što je krim policija "češljala" papirologiju i ispitala županicu, u Sisku je poruka jasna: Županica treba otići! Inače, prosvjed je na društvenoj mreži Facebook prije tjedan dana organizirala inicijativa građana, no policiji ga nisu prijavili stoga je u Sisku bilo mirno, bez transparenata, glasnih povika i nereda. Među spontano okupljenima najviše je bivših radnika Željezare, nezaposlenih te osoba koje budućnost za svoju djecu više – ne vide.

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

- Očekivao sam više sudionika, ali ljudi se boje dok ratuju na Facebooku. Ipak, kritična masa se stvara i ako smo županicu doveli na vlast, s nje je možemo i svrgnuti. Sram me što živim u ovoj županiji bez perspektive- kaže 40-godišnji pomorac Josip Jajčević. Nezaposleni branitelj Ivica Kenda još je lani podnio u Županiju zahtjev za pomoć, ali dobio je odgovor kako - nemaju novca.

- Prijeti mi deložacija, dobio sam otkaz u Željezari i uz dvoje djece kao samohrani otac nemam od čega živjeti. Živimo bez novca i pomoći, a od županice nismo dobili pomoć - kaže očajni Damir Kaloczi. Skupljajući boce preživljava jedva i Siščanka Katica Palaić koja se na prosvjed odazvala s nadom da će se nešto promijeniti i krenuti na bolje.

- Naša je poruka da skidamo Merzelicu. Nema više poduzeća u kojem ona nema svoje prste i to se mora promijeniti. Sramota je da se naši novci troše u njezine privatne svrhe i vjerujemo da su sve optužbe istinite. Zašto DORH nije reagirao sve do jučer, a dokumentaciju im je Jovev predala prije godinu dana? Do sada su već sve mogli ili uništiti ili frizirati- kaže majka dvoje djece Mirjana Bockovac koja je u Željezari Sisak radila 30 godina.

- Drugi je ovo prosvjed protiv županice Lovrić Merzel. Naime, prije dva mjeseca građani ogorčeni kupnjom skupocjenog audija ostavljali su u znak protesta dječje autiće ispred zgrade Županije.

Komentara 94

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
14:12 08.02.2014.

Siscani,razocarali ste me.Da biste nesto dobili (u ovom slucaju promjenu zupana) morate se i sami aktivirati.Ova lijenost i nezainteresiranost boljka je cijelog hrvatskog naroda.

DU
duda9
14:17 08.02.2014.

Sisak imate šansu vi ste ju birali vi ju možete i smijeniti pamet u glavu.

DU
duda9
14:20 08.02.2014.

Gdje ste sada Sisčani zakaj šutite dignite svoj glas ponosno i dostojanstveno neka istina i pravda pobjedi želimo vam puno sreće Zagreb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije