Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemar

Župani: Vladajući nas ignoriraju. Želimo sastanak s premijerom

Nikola Dobroslavić
Žarko Bašić/Pixsell
29.08.2012.
u 19:10

Iz Hrvatske zajednice županija tvrde da su slali primjedbe na Zakon o poljoprivrednom zemljištu, ali nitko nije ni trznuo

– Tražimo hitan sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom i premijerom Zoranom Milanovićem – zaključili su predstavnici Hrvatske zajednice županija jasno poručivši kako im je već dosta višemjesečnog ignoriranja vladajućih o pitanju baš svih političkih i aktualnih zbivanja u zemlji. Kako naglašavaju, Vladi su se obraćali da bi iznijeli i svoje primjedbe vezane uz Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu, ali baš nitko na njih nije obratio pozornost.

– Nije nam jasno kako Vlada može upravljati državom, a da se uopće ne oslanja na županije, već ih sustavno ignorira – poručio je na konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Unatoč ignoriranju, predstavnici Hrvatske zajednice županija nadaju se da će njihovu zahtjevu za hitni sastanak biti udovoljeno, a njihove kritike prihvaćene.

– Ustrojavanjem Agencije za poljoprivredno zemljište na način na koji je predloženo Nacrtom zakona o poljoprivrednom zemljištu neće se ubrzati postupak raspolaganja zemljištem u vlasništvu države, zato takav prijedlog smatramo nerazboritim i neefikasnim – jedna je od bezuspješnih poruka koju ministru poljoprivrede pokušavaju odaslati. Kako poručuju, baš Agencija za poljoprivredno zemljište neće biti u mogućnosti provesti sve postupke u rokovima određenim ulaskom u EU jer takav posao nisu uspjele u osam godina odraditi ni jedinice lokalne samouprave. Vladajućima također zamjeraju što su u pitanju i odluci o podjeli države na dvije regije također bili isključeni te su sve doznali iz medija.

– Takav način komunikacije samo nas baca unatrag – zaključuje Božo Galić, predsjednik Zajednice županija.

 

Komentara 3

Avatar wratnik
wratnik
19:22 29.08.2012.

dvadesat i jedna zupanija pa nije to za pocjenjivanje.

Avatar Glina74
Glina74
19:57 29.08.2012.

neznam kako da počnem ali nešto mi fali dragi ljudi fali mi ČAČIĆ gdije je on več više od tijedan dana ni riječi o nemu ni riječi jeli u Mađarskoj na odsluženju kazne ili je u Remetincu nekako mi je je hrvatska prazna bez njegovoga rugana hrvatskoj državi daj ako netko zna što je da ČaČićem naka javi sa par riječi biče mu zahvalan i ostali puk

TE
tester
08:37 30.08.2012.

dakle, nie dovoljno što imamo 19 županija, što znači toliko župana,dožupana,tajnica,ljubavnica,mercedesa i cijele svite, koja naravno ne radi za prosječnu plaću nego puno puno veću, nego još imamo i ZAJEDNICU županija...kada bi hrvatska bila podijeljena na 4-5 regija, umjesto na ovih 19 (koje su još k tome i jako nelogične,a da ne govorim kako nemaju veze s podjelom izbornih jedinica) samo na plaćama uštedjela bi se pozamašna svota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije