Naslovnica Vijesti Crna kronika

Župan Tolušić Roks kriv je za uvredu, mora platiti 5585 kuna

Sud je za uvredu, potkrijepljenu citatima komentara, župana Tomislava Tolušića Roksa proglasio krivim jer je „uvrijedio drugoga putem medija".
13. rujna 2011. u 13:24 2 komentara 326 prikaza
HDZ,rox
Foto: Marija Lovrenc/VLM

Župan Tomislav Tolušić (HDZ), koji je pod nadimkom Roks pisao komentare na lokalnom portalu Virovitica.net i na taj način se obračunavao s neistomišljenicima, kriv je za kazneno djelo uvrede, odlučio je Općinski sud u Virovitici u postupku koji je vodila sutkinja Jasna Delić Janković. Župana Tolušića, odnosno Roksa, u ožujku ove godine privatnom tužbom za dva kaznena djela, uvredu i klevetu, tužio je sudski građevinski vještak Božo Milivojević (SDP) iz Slatine.

Božo Milivojević, koji je pod nadimkom Mišo111 godinama na istom portalu pisao komentare i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić "zaratili“ su se lani oko slučaja starog četiri godine. Božo Milivojević 2007. godine za potrebe virovitičke Opće bolnice radio je procjenu triju stanova koje koriste liječnici i koji su trebali ići na prodaju.

Roks je u komentarima zbog kojih je završio na sudu Božu Milivojevića u tom konkretnom slučaju nazvao „običnim lopovom“ te da „navodno uzima pinku“, aludirajući da namješta cijene stanova ispod tržišnih cijena, da je „banda lopovska“, a kao dokaz prozivkama u komentarima iznosio je rezultate procjena koji su poslovna tajna. Smatrajući da mu je time uništen ugled, povrijeđena čast i rezultati višegodišnjeg rada stavljeni pod upitnik, Božo Milivojević (67) tužio je Roksa, odnosno župana.

Sud je na glavnoj raspravi odbacio optužbe za klevetu. No za uvredu, potkrijepljenu citatima komentara, župana Tolušića Roksa proglasio je krivim jer je „uvrijedio drugoga putem medija, zbog čega su uvrede postale pristupačne većem broju ljudi i time počinio kazneno djelo protiv časti i ugleda“. Odredio mu je novčanu kaznu u iznosu od deset dnevnih dohodaka, odnosno ukupno 5585 kuna.

Božo Milivojević, koji je prije suđenja najavio da ga ne zanima novac i da bi od tužbe odustao da je samo dobio ispriku od župana T. Tolušića, odbio je komentirati slučaj do pravomoćnosti presude. Novac će, rekao je samo, dati u dobrotvorne svrhe. Župan Tomislav Tolušić Roks također je odbio komentirati presudu do njezine pravomoćnosti. Obojica su najavila da će se na presudu žaliti.

>>Da, baš ja sam Roks i stojim iza svake riječi koju sam napisao

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • drug:

    A sta je sa lipama

  • -obrisani-:

    ovo je definitivno ZBOGOM DEMOKRACIJI I DRŽI JEZIK ZA ZUBIMA, jer se vratilo doba najcrnjeg jugoslavenskog mraka, kad je čovjek istinu morao šaputati i bojati se da ga tko ne čuje! ZBOGOM DEMOKRACIJO!