STAVLJENE NA ISTI KREVET

Župan se ispričao pacijenticama sisačke bolnice: 'Idući tjedan se odlučuje o sudbini ravnatelja'

sisačka bolnica
Čitatelj
11.05.2023.
u 14:16

Jučer je, temeljem nalaza zdravstvene inspekcije, podignut optužni prijedlog prema Prekršajnom sudu u Sisku protiv odgovorne osobe Opće bolnice Sisak (OB Sisak), ravnatelja dr. Tomislava Dujmenovića, i spomenute zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak danas se ispričao obiteljima dviju pacijentica koje su 14. travnja na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu sisačke bolnice bile smještene u isti ležaj, te najavio sjednicu Upravnog vijeća bolnice za idući tjedan. Na njoj bi se, temeljem zaprimljenih nalaza zdravstvene inspekcije, trebalo odlučiti o odgovornosti za taj događaj, uključujući i moguću odgovornost ravnatelja bolnice dr. Tomislava Dujmenovića.
  
„Ispričavam se obiteljima pacijentica jer im je tim postupkom narušeno dostojanstvo. Županija je odmah po saznanju za taj događaj zatražila žurno očitovanje bolnice o tome događaju i tim očitovanjem nismo bili zadovoljni. Nije se išlo u uzrok tog događaja već u opravdanje posljedice i smatrali smo da je narušeno dostojanstvo pacijentica i smatramo da je potrebno u našoj bolnici bolje organizirati rad bez obzira na objektivne probleme oko prostora vezano uz velika oštećenja odjela u potresu, i time posljedično manjak prostora u bolnici“ – rekao je župan Celjak koji je pohvalio medicinsko i nemedicinsko osoblje bolnice koje radi u teškim uvjetima, obzirom se obnavljaju mnoge zgrade i odjeli u sisačkoj bolnici.

„Što se tiče uprave bolnice i ravnatelja o tome odlučuje Upravno vijeće. Idući tjedan će na temelju svih utvrđenih činjenica i okolnosti upravno vijeće odlučivati o eventualnoj odgovornosti pojedinaca i stupnju odgovornosti„ – dodao je župan.

Podsjetimo, jučer je, temeljem nalaza zdravstvene inspekcije, podignut optužni prijedlog prema Prekršajnom sudu u Sisku protiv odgovorne osobe Opće bolnice Sisak (OB Sisak), ravnatelja dr. Tomislava Dujmenovića, i spomenute zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva. No, nalazi su  dostavljeni i Državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje neovlaštenog slikanja iz članka 144 Kaznenog zakona te Agenciji za zaštitu osobnih podataka radi povrede GDPR-a pacijentica.

>> VIDEO Kraj pandemije i u Hrvatskoj: Vlada prihvatila Berošev prijedlog


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije